ubio jednu i ranio više osoba

Krvavi pohod u Sisku: Ubojica proglašen neubrojivim i neće ići u zatvor

26.07.2024 u 19:30

Bionic
Reading

Muškarac koji je prije godinu dana u sisačkom naselju Kanak ubio jednu te ranio više osoba, proglašen je neubrojivim i neće ići u zatvor

Nepravomoćna je to presuda Županijskog suda u Sisku 59-godišnjem muškarcu koji je po naselju Kanak 1. srpnja 2023. pucao i palio kuće.

Osuđen je, kako je objavila Nova TV na ostanak u istražnom zatvoru do pravomoćnosti presude te na šest mjeseci psihijatrijskog liječenja. Njegov je odvjetnik Danko Kovač rekao da je donesena presuda bila jedina zakonski moguća, s obzirom da je nedvojbeno ustanovljeno da je okrivljenik u vrijeme počnjenja djela bio neubrojiv.

Pojasnio je da šest mjeseci psihijatrijskog liječenja ne znači da će nakon isteka tih šest mjeseci biti slobodan, nego da će to ovisiti o procjeni liječnika. Najviše može ostati u ustanovi do isteka maksimalne kazne koja je 50 godina.

Podsjetimo, 1. srpnja prošle godine oko 20h muškarac je pucao iz kalašnjikova i palio kuće, a rezultat sumanutog pohoda je jedna smrtno stradala 45-godišnja žena i četvero teže ozlijeđenih. U bolnici je s lakšim ozljedama završilo i još nekoliko osoba, među kojima je bilo i jedno dijete, a koje su se ozlijedile bježeći od pucnjave. Lakše je bio ozlijeđen i jedan vatrogasac tijekom intervencije. Iako se počinitelj nakon krvavog pohoda dao u bijeg, uhićen je nešto poslije 1h iste noći.