UBOJICA UHIĆEN

[FOTO/VIDEO] Pucnjava u Pločama: Ubijeni maloljetnik i bivši branitelj; iscurili detalji

25.03.2022 u 09:03

Bionic
Reading

Pločane je jutros uznemirila pucnjava, a policija je potvrdila da se dogodilo dvostruko ubojstvo na dvjema lokacijama. Ubijeni su maloljetnik i muškarac u srednjim godinama (52), a tportal neslužbeno doznaje da je brat ubio brata, inače bivšeg pripadnika Četvrte gardijske brigade, te 16-godišnjaka. Policija je potvrdila da je ubojica uhićen

'Nakon zaprimljenog većeg broja dojava građana policija je jutros oko 8 sati na dvije lokacije na području Ploča pronašla dvije mrtve muške osobe za koje se sumnja da su preminule nasilnom smrću.

Izvor: Pixsell / Autor: Matko Begovic/PIXSELL

Vrlo brzo nakon pronalaska tijeka, oko 8.30, policija je uhitila osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem i on se trenutno nalazi u prostorijama policije te će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje.

Slijedi očevid kojim će rukovoditi Županijsko državno odvjetništvo i kojim će se utvrditi detaljnije informacije o ovom događaju', izvijestila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanske županije.

  • +15
Ubojstvo u Pločama / Uhićenje u Opuzenu Izvor: Pixsell / Autor: Matko Begovic/PIXSELL

Slobodna Dalmacija piše da je ubojica M.R. ubio brata, također inicijala M.R., i susjedova 15-godišnjeg sina jedinca. Starija ubijena osoba se, također prema neslužbenim informacijama, bavila prikupljanjem staroga željeza, a za vrijeme Domovinskog rata bio je pripadnik Četvrte gardijske brigade. Bio je poznat kao 'kralj željeza': dosad je prevezao više od 200 tona starog željeza, a među Pločanima je bio omiljen jer je svima bio spreman pomoći.

Jedan od svjedoka kazao je za Dnevnik.hr da je čuo četiri pucnja.

'Ubijena je mlada osoba, tu ispred naše zgrade. Užas jedan, katastrofa', rekao je Joško Štrbić, jedan od prvih koji su pokušali pomoći mladiću jutros ubijenom u Pločama.

Izvor: Pixsell / Autor: Matko Begovic/PIXSELL

Joško i nekolicina susjeda ispričali su za Dnevnik Nove TV da su jutros, oko 7.40, začuli pucnje koji su okončali život njihova susjeda. 'Pod stresom sam. Mlada osoba, 16-17 godina... Došli smo tamo, pored njega, dijete je bilo mrtvo. Slučajno je naišla policajka, ona je zvala policiju', ispričao je vidno potreseni Štrbić dok je jedan od okupljenih svjedoka u jednom trenutku i zaplakao.

Neslužbeno se doznaje da bi povod za ovaj zločin mogao biti spor oko nekretnina.

Portal Dalmacija Danas neslužbeno doznaje da se ubojstvo dogodilo na odlagalištu otpada pored stanice tehničkog pregleda, a policija je okružila i područje između crkve i suda.

'Navodno je netko izašao iz auta i pucao iz kalašnjikova', rekao je stanovnik Ploča. Ubojica je navodno na mjesto zločina došao Jugom 45.

U Opuzenu se čula pucnjava, a žene koje prodaju poljoprivredne proizvode na štandovima uz cestu razbježale su se u strahu. Prolaznici kažu da su čuli povike 'Bacaj pušku!', izvještava Slobodna Dalmacija.