ulovili 11 dilera

S Ultre privedeno više od 340 osoba: Policija naplatila ukupno 141.000 eura kazni

15.07.2024 u 11:27

Bionic
Reading

U protekla tri dana na području javnog okupljanja nismo zabilježili kaznena djela niti protupravna ponašanja koja bi ugrozila sigurnost posjetitelja. Stanje sigurnosti bilo je na visokoj razini tijekom cijelog trajanja okupljanja, objavila je PU splitsko-dalmatinska

"Svake večeri, 250 policijskih službenika bilo je na terenu, obavljajući razne zadatke, od održavanja javnog reda i mira, suzbijanja zlouporaba droga, te nadzora i kontrole prometa, kako na mjestu okupljanja, tako i na području Splita i okolice.

S obzirom na turističku sezonu i činjenicu da je okupljanje posjetilo preko 91 tisuću ljudi, intenzivirali su se događaji i potrebe za policijskim postupanjem. Sve zadaće su uspješno obavljene, a policijski službenici su bili vidljivi i dostupni posjetiteljima i građanima", priopćila je policija.

U protekla tri dana nisu zabilježili teška kaznena djela protiv posjetitelja. Brz rad na terenu doveo je do pronalaska počinitelja serije krađa lančića, što je čest problem na sličnim okupljanjima diljem svijeta.

Otkriveno 11 dilera, prijavljeno petoro zbog krađe

Otkriveno je 11 dilera droge, pronađena i oduzeta razna droga, te su provedena kriminalistička istraživanja. U odnosu na 11 osoba utvrđena je osnovana sumnja u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Tijekom istraživanja pronađeni su i oduzeti ecstasy, amfetamin, heroin, kokain, MDMA i marihuana. Policijski službenici su također sankcionirali 246 osoba zbog posjedovanja droge za osobnu upotrebu.

Kriminalistički je obrađeno i prijavljeno pet stranih državljana zbog krađa lančića. Policijski službenici dovršili su istraživanje za ukupno 31 imovinsko kazneno djelo počinjeno tijekom okupljanja.

Tijekom Ultra Europe 2024, policija je uhitila tri talijanska državljanina za koje je utvrđena osnovana sumnja da su tijekom druge večeri festivala trgali lančiće posjetiteljima. Oni su predani pritvorskom nadzorniku. Istraga nad još dvojicom stranih državljana zbog krađa lančića je u tijeku.

Privedene 343 osobe

Ukupno su privedene 343 osobe (127 hrvatskih i 214 stranih državljana), a naplaćeno je 141.000,00 € novčanih kazni.

Suradnja Policijske uprave splitsko-dalmatinske s organizatorima, redarskom službom, operaterima video nadzora, žurnim službama i lokalnim institucijama bila je ključna za uspješno osiguranje ovakvog okupljanja.