NALOŽENA OBDUKCIJA

Strava u Srbiji: Jednogodišnja beba utopila se u bazenčiću

16.07.2024 u 18:25

Bionic
Reading

U srpskoj općini Vrbas utopila se jednogodišnja djevojčica u bazenu. Do tragedije je došlo u ponedjeljak poslijepodne, a vijest se danas prenosi tamošnjim medijima

Kako neslužbeno doznaje Blic, majka (31) vratila se s posla oko 16 sati i zatekla sina (7) i kći (3) da se kupaju u malom gumenom bazenu dubine 25 centimetara u dvorištu. Jednogodišnjakinja se kupala u kadici pored ulaznih vrata u kuću. Odjednom je, kako je rekla, oko 17 sati došao sin u kuću i rekao da je beba ušla u bazen i da ne diše. Odmah je prevezena u Opću bolnicu u Vrbasu ali joj nažalost nije bilo spasa.

Slučaj je preuzelo je Više javno tužiteljstvo iz Sombora koje je naložilo obdukciju nesretne bebe na kojoj nije bilo vidljivih tragova ozljeda, kao i uzorkovanje krvi i urina roditelja i vode iz bazena.

Iz izvora bliskog istrazi Blic saznaje da su roditelji C.K. (31) i D.A. (40) nakon tragedije dali izjavu u prisustvu policije, tužitelja i djelatnika Centra za socijalnu skrb, a nadležno Javno tužiteljstvio iz Sombora naknadno će odlučiti o daljem postupanju te utvrditi postoje li elementi kaznenog djela ili je u pitanju nesretni slučaj.