nakon dva dana potjere

Predao se bivši policajac koji je teško ranio muškarca u Trogiru

01.07.2023 u 14:30

Bionic
Reading

Policija je u subotu poslijepodne na području Prapatnice u općini Seget pronašla i uhitila 55-godišnjeg Branka Mamića, za kojim je bila intenzivna potraga od četvrtka zbog pokušaja ubojstva 32-godišnjaka u središtu Trogira, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

"Muškarac je uhićen, dovodi se u službene prostorije policije i nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje. Pronađeno je i osobno vozilo", kažu iz PU.

Policija će temeljem naloga suda obaviti pretragu pronađenog vozila, dodaje se.

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, osumnjičeni za teško ranjavanje 32-godišnjaka u četvrtak poslije podne u Trogiru, predao se nakon što je policija suzila područje potrage na njegovo rodno selo Prapatnicu.

Vidjevši da je obruč zatvoren, bivši policajac predao se svojim bivšim kolegama. U trenutku uhićenja nije bio naoružan.

Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Uhićen je u blizini raskrižja lokalnih prometnica koje vode prema Prgometu i Prapatnici, točnije, blizu čvora Prgomet na autocesti, a u trenutku kad se predao na mjestu događaja bilo je nekoliko desetaka naoružanih policijskih specijalaca.

  • +3
Pucnjava u Trogiru Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Tijekom protekla tri dana policajci su, uz pomoć pripadnika Jedinice specijalne i interventne policije, "češljali" Trogir, Čiovo, Seget i ostala okolna mjesta u opsežnoj akciji traganja za počiniteljem kaznenog djela ubojstva u pokušaju nad 32-godišnjim J.M.

Tridesetdvogodišnjak je na liječenju na intenzivnoj njezi splitskog KBC-a, a iako u teškom tjelesnom stanju, stabilno je. "Zahvaljujemo građanima na suradnji i strpljenju prilikom provedbe mjera traganja za počiniteljem", poručili su u priopćenju iz splitske policije.

Uhićeni Branko Mamić je umirovljeni policajac, višestruko prijavljivani obiteljski nasilnik, koji se nakon što mu je kod zadnjeg privođenja službeni pištolj oduzet, ponovo domogao oružja.

Informaciju o uhićenju potvrdio je i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, koji je čestitao splitsko-dalmatinskoj policiji putem Twittera.

Mjesto na kojem je uhićen Branko Mamić Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL