tragičan događaj

Vozač koji je pregazio dječaka na Brijunima svoje je dijete izgubio u prometnoj nesreći

24.07.2023 u 14:45

Bionic
Reading

Istražitelji PU istarske u ponedjeljak u jutarnjim satima proveli su istragu na mjestu stravične tragedije na Brijunima, u kojoj je pod kotačima Dacije Duster, službenog vozila NP-a Brijuni, kojom je upravljao njihov 51-godišnji djelatnik, teško stradalo dvogodišnje dijete iz Poljske

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 19.48 sati, a dijete je s teškim i po život opasnim ozljedama hitno prevezeno gliserom u Fažanu, potom u pulsku bolnicu, zatim i u riječku, te je tamo podleglo ozljedama u ponedjeljak, piše Jutarnji list.

Na Velom Brijunu nema pješačkih prijelaza i klasičnog znakovlja, ali je brzina ograničena na 30 km/h. Kako je došlo do nesreće, utvrdit će istraga. Sam vozač prije nekoliko godina izgubio je dijete u prometnoj nesreći.

U službenoj reakciji iz NP-a Brijuni iskazuju žaljenje zbog tragičnog događaja.

'Javna ustanova NP Brijuni, u ime svih djelatnika i v.d. ravnatelja Eduarda Kolića, iskazuje iskreno žaljenje i suosjećanje povodom jučerašnjeg tragičnog događaja na otoku Veliki Brijun. Duboko potreseni, upućujemo izraze najdubljeg saučešća, punog podrške i iskrenog suosjećanja prema obitelji stradalog dječaka i ozlijeđene majke. Također zahvaljujemo medijima na razumijevanju oko nemilog događaja, s ciljem da obitelji pružimo punu podršku i mir u ovim teškim trenucima. Ispred JU-a NP-a Brijuni ističemo kako smo dostupni za sve dodatne informacije, dok obitelji stradalog dječaka stojimo na potpunom raspolaganju', navodi se u priopćenju.

  • +3
Nesreća na Brijunima Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX