UPOZNAJMO ZNAKOVE

Blizanci - radoznali i nemirni, ali sjajni pregovarači

04.06.2014 u 11:45

Bionic
Reading

Blizanci su znak zračnog elementa i promjenjive kvalitete, kojim vlada Merkur. Astrolozi su dodijelili Blizancima boga trgovine, putovanja, komunikacije, prenošenja poruka, rječitosti i prevrtljivosti jer je tipičan predstavnik ovog znaka pokretljiv, radoznao, nemiran, razgovorljiv i lukav

Vlada: Od 22. svibnja do 22. lipnja (datumi mogu varirati od godine do godine)
Element: Zrak
Kvaliteta: Promjenjiva
Vladar: Merkur
Srodna kuća: Treća
Životinje: Papiga, svraka, lastavica, vrabac, ptica rugalica, majmun, lasica, hijena, leptir, skakavac, bubamara
Biljke: Ljiljan, iris, vrtni slak, zijevalica, divlji indigo, narcis
Metali: Živa, aluminij
Drago kamenje: Ahat, ametist, aventurin, biser, bijeli safir, citrin
Boje: Svijetlo plava, ružičasta, magenta, žuta


Vladavina ovog znaka počinje kad Sunce dosegne točku od 60 lučnih stupnjeva, a završava kad se ono nađe na 90 stupnjeva ekliptike. U vremenskom smislu, njegova se vladavina podudara s trećim mjesecom astronomskog proljeća.

Promjenjivi su znakovi oni koji se nalaze u zadnjoj trećini godišnjih doba jer s njihovim svršetkom jedno godišnje doba prelazi u drugo. Uz Blizance, promjenjivi su znakovi Djevica, Strijelac i Ribe – završni znakovi ljeta, jeseni i zime.

Blizanac je svestran, društven i zabavan, ali povremeno dvoličan i nepouzdan. Um mu je hiperaktivan pa mu trebaju česti vanjski podražaji da ne upadne u monotoniju. Draže mu je prebacivati se s teme na temu nego dugo se koncentrirati na istu stvar.

U tijeku je s najnovijim vijestima, osobito tračevima. Zna gdje su trendovski restorani, kafići i dućani. Spretan je komunikator i pregovarač. Uspijeva u medijima, prodaji, marketingu, pravu i odnosima s javnošću.