Šarene se pisanice u Maksimiru pripremaju i za stanovnike Zoološkog vrta grada Zagreba
Na Uskrs, u nedjelju, 31. ožujka, mnoge će životinje dočekati poseban doručak. Za dio njih kuhaju se jaja. Prave će pisanice obradovati, među ostalima, lemure, rakune i čimpanze. Životinje su to kojima su jaja dio standardnog jelovnika, no kojima je svako novo guljenje jajeta poseban izazov.
Za neke pak od njihovih maksimirskih susjeda pripremaju se kaširana jaja. Ta će jaja biti ispunjena poslasticama koje prema njihovim prehrambenim navikama pomno bira nutricionistkinja Zoološkog vrta.
Kako će izgledati uskrsni doručak u čijoj nastambi, posjetitelji Vrta mogu vidjeti prema sljedećem rasporedu:
10:00 ždralovi
10:15 gavrani
10:30 lemuri
10:45 lavovi
10:45 kljunorošci
11:00 merkati
11:15 kapucini i rakuni
11:45 čimpanze
Posluživanje uskrsnih jaja jedan je od mnogobrojnih načina kojima se obogaćuje životni prostor stanovnika Vrta.