KRIVI SMJER

'Prokleti' Merkur opet će nam zagorčati život

14.06.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Uznemirujuće razdoblje retrogradnog Merkura moglo bi vas odvesti u krivom smjeru. Čuvajte se nesporazuma i očekujte zastoje - kako na cesti, tako i u životu

Nalazimo se usred uznemirujućeg razdoblja kojim dominira retrogradni Merkur. Retrogradan doslovce znači nazadujući, pri čemu se misli na prividno nazadovanje, jer nebeska tijela nikad ne idu natraške.

Prividno nazadovanje planeta posljedica je njihovih različitih brzina u odnosu na Zemlju. Kad naš planet pretiče drugi, onda se čini da se taj drugi kreće unatrag (lat. retro) po ekliptici.


Planet komunikacije retrogradan je između 7. lipnja i 1. srpnja, što znači da nam je život obilježen zbrkom, nesporazumima i zastojima. Ništa od toga neće biti dramatično, nego više iritantno.

Poruke se pogrešno shvaćaju, dogovori se odgađaju ili otkazuju, predmeti se zameću ili zaboravljaju, pošta (i elektronska) odlazi na pogrešnu adresu. Radite li nešto na računalu, pohranjujte kopije urađenog na rezervni disk.

Povrh svega Pun Mjesec!

U ovo vrijeme nije pogodno donositi dalekosežne odluke, potpisivati dokumente niti pokretati veće poslove. Brinite se za povjerljive podatke, svoje i tuđe. Svakodnevno odvojite vrijeme samo za sebe te se opuštajte ili kujte planove, ali ih nemojte još realizirati.

Danas je još aktualan Pun Mjesec u Strijelcu, čiji je vrhunac nastupio jučer popodne. Taj fenomen zbiva se na 22 stupnja i šest minuta Strijelca, pa će najjače zahvatiti rođene oko 13. lipnja, 13. rujna, 13. prosinca i 13. ožujka, ili imaju ascendent (podznak) pretkraj Blizanaca, Djevice, Strijelca ili Riba.

Oni će biti osjetljiviji, nemirniji i napetiji, a mogli bi patiti od glavobolje ili teškoća sa spavanjem. Združeni utjecaj Punog Mjeseca i retrogradnog Merkura prilično je neugodan pa zahtijeva značajan oprez i suzdržanost.