SEZONA LOVA

Viviane Reding Londonu: Izručite Jamesa Bonda!

17.09.2013 u 15:08

Bionic
Reading

Prema pravilima Europske Unije nijedna država ne smije izdavati licence za ubojstva pa tako ni Velika Britanija. A i Njemačka želi suditi top špijunu Njezina Visočanstva, popularnom Jamesu Bondu

Njemačko pravosuđe poznato je po dugoj tradiciji pravičnog suđenja. Dobro, ne baš po dugoj tradiciji, ali Njemačka je poznata i po nekad vojnoj, a danas gospodarskoj težnji za dominacijom nad Europom. No, neovisno o svemu tome, bilo kako bilo, Njemačka želi suditi Bondu, Jamesu Bondu. Angeli Merkel silna je želja suditi Britancima, a njezina draga prijateljica i stranačka drugarica Vivian Reding je odmah prionula poslu pritiskanja Velike Britanije.

'Svi smo vidjeli kako se James Bonda ponaša, kako likvidira ljude bez suđenja, kako koristi žene kao krpe. Nije me briga što Britanija ne bi rado izručila špijuna Bondova kalibra. Njemačka to traži i Njemačka će to dobiti', rekla je Vivian.


Velika Britanija zasada odbija svaku pomisao da izruči ijednog svog špijuna ikome, a pogotovo ne Njemačkoj. 'Ma nemojte me nasmijavati. Prije nego što bismo izručili nekoga tako važnog za našu nacionalnu sigurnost kao što je Bond, prije bismo sudili i presudili kompletnom njemačkom BND-u. A da ne spominjem da bismo što normalno, što posthumno trebali suditi još tisućama njemačkih državljana za razdoblje 1939. - 1945.', komentirao je David Cameron.

Hrvatski povjerenik u Europskoj komisiji, Neven Mimica, tiho je rekao da misli da je suđenje Bondu besmislena ideja, jer je Bond navodno samo izmišljeni filmski lik. 'Davor Višnjić još se nada da će i on jednog dana biti James Bond', šapnuo je Mimica.

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.