FARMERI NOVOG DOBA

Profesionalna balerina, model i mormonska sljedbenica: Tko je Hannah Neeleman?

31.07.2024 u 17:09

Bionic
Reading

Ova 34-godišnjakinja, koja broji 9,4 milijuna pratitelja na Instagramu i 9 milijuna na TikToku, trenirala je balet na prestižnoj školi Juilliard u New Yorku, nakon čega je sa 16 godina upisala baletni program na Sveučilištu Brigham Young

Poznata dječja pjesmica kaže: „Stari McDonald je imao farmu, a na toj farmi je imao nekoliko krava, nekoliko kokoši“ i, očito, balerinu koja osim što je školovana na Juilliardu postala je kraljica ljepote i vratila se u središte pozornosti samo dva tjedna nakon poroda. Hannah Neeleman, poznata kao @ballerinafarm, profesionalna je balerina, majka osmero djece i Mormonka. Nakon školovanja na Juilliard School i Brigham Young University, povratak u rodni Utah doveo je do otvorenja farme Ballerina Farm sa suprugom Danielom.

@ballerinafarm

Introducing homemade mozzarella-topped meatballs paired with warm sourdough baguette. So fun to make!

♬ Mambo Italiano - Dean Martin

Život na farmi i javna slava

Hannah i Daniel su nakon boravka u Brazilu otvorili farmu u Kamasu, Utah. Međutim, njene sposobnosti sežu daleko izvan poljoprivrede: osim što je talentirana plesačica i poljoprivrednica, ona je i kraljica izbora ljepote. Osvojila je titulu Miss Springvillea i postala druga pratilja za Miss Utaha i Miss National Sweetheart. U kolovozu 2023. Neeleman je okrunjena za Miss Amerike. U siječnju 2024. ljepotica se natjecala i na natjecanju za Miss svijeta u Las Vegasu samo dva tjedna nakon što je rodila svoje osmo dijete, Floru Jo. Dok su neki korisnici interneta hvalili njezinu odluku da se natječe i nazivali natjecateljicu supermamom jer se šepurila pozornicom u prekrasnom kupaćem kostimu nekoliko sekundi nakon što je podojila Floru Jo iza pozornice, drugi su se zapitali postavlja li nerazumne standarde drugim ženama nakon poroda. Neki su čak sugerirali da nije mudro uzeti novorođenče u zrakoplov i u prepun kasino. I dok plesačica nije ponijela krunu za Miss svijeta kući, zaslužila je nekoliko naslova u svjetskim novinskim kućama, kao što su New York Times, The Guardian i The Daily Mail.

Muževo bogatstvo

Daniel Neeleman je sin bogatog biznismena Davida Neelemana, vlasnika Azul Brazilian Airlinesa. S neto vrijednošću od oko 400 milijuna dolara, njihova obitelj ima značajno bogatstvo. Ovo je izazvalo skepticizam o autentičnosti njihove farme i navodnoj skromnosti. Ovo, naravno, predstavlja jaku suprotnost skromnosti i skromnom životu na farmi koji su Hannah i David prikazivali na svojim društvenim platformama. Posljedično, mnogi korisnici interneta počeli su dovoditi u pitanje autentičnost i predanost poljoprivrednom poslovanju para koji je sastavni dio njihove marke. Također se kritiziralo da je, za razliku od drugih farmera, obitelj imala iznimnu sigurnosnu mrežu, što je smanjilo uloge u njihovim operacijama i potencijalno im dalo nepravednu prednost.

@ballerinafarm I’m calling it “Dairy Date Night” 🐄🌾♥️ @Daniel ♬ original sound - Ballerina Farm

Mormonstvo kao lajtmotiv

Hannah je otvorena o svojoj mormonskoj vjeri. Na natjecanju za Miss Amerike 2023. istaknula je važnost majčinstva i svoje vjere. Mormonizam naglašava tradicionalne rodne uloge, gdje očevi vode obitelj i obnašaju svećeništvo, dok su majke primarno odgovorne za odgoj djece. Ova uloga može biti kritizirana kao zastarjela, što je dovelo do opisa Hannah kao osobe koja promovira "stare norme."

Mormonizam je poznat po svojoj rigidnoj podjeli rodnih uloga i naglasku na heteroseksualnim brakovima za ulazak u najvišu razinu mormonskog neba. Kritike mormonske zajednice uključuju ideju da žene služe kao vlasništvo i da poligamija za muškarce pojačava ovu sliku.

Internet osude

Reakcije na Hannahin život i vjeru bile su mješovite. Dok neki kritiziraju njezinu navodnu promociju zastarjelih normi putem društvenih medija, drugi brane njen način života i uspjehe. Kritike uključuju sumnje u iskrenost njihovog skromnog života zbog bogatstva Daniela Neelemana.

@screenshothq Hannah Neeleman from Ballerina Farm has nearly 7 million TikTok followers who love watching her cook and live life on a rural farm in Utah. However, controversy ensued when it was exposed that her husband, Daniel Neeleman, is a multi millionaire and that they’re Mormons. #mormoninfluencers #ballerinafarm #tiktokviral ♬ Minimal for news / news suspense(1169746) - Hiraoka Kotaro

Hannah i njezina obitelj nisu skrivali svoju vjeru ili bogatstvo. Mnogi online komentatori sada brane par, ističući da se ne bi trebali kritizirati zbog odabira svog životnog stila ili uspjeha. Sviđa li se nekome ili ne, Hannahin život prikazuje kompleksnu sliku osobe koja živi u skladu s vlastitim uvjerenjima.