brojne pogodnosti

18. rođendan knjižare Planetopija u Zagrebu

10.09.2024 u 15:07

Bionic
Reading

Prva Planetopijina knjižara, ona u Zagrebu, poznata po svom jedinstvenom knjižarskom konceptu koji spaja ljubav prema čitanju i ljubav prema planetu Zemlji, u rujnu slavi 18. rođendan. Za tu je specijalnu prigodu knjižara za svoje vjerne kupce pripremila brojne pogodnosti

Od samog početka Planetopija njeguje jasnu viziju pomnog biranja knjige koje pomažu živjeti bolje, zdravije i u skladu s okolišem, a u lokalnoj zajednici to ostvaruje kroz jedinstveni koncept knjižara. Svoju prvu knjižaru otvorili su 2006. u Ilici na broju 70 i sa svojih 20-ak kvadratnih metara bila je prava mala kvartovska knjižara 'gdje me znaju'. Potom se, 2015. knjižara seli u veći prostor u Ilici 68 gdje ćete pronaći bogat izbor ponajboljih naslova hrvatske izdavačke scene i originalne eko-proizvode za svakodnevnu upotrebu ili poseban poklon. Sve to u ugodnom ambijentu i s knjižarima koji su i sami zaljubljenici u knjige, uvijek spremni dati stručnu i ljubaznu preporuku. Ne čudi da je, nakon što su otvorili i sestrinsku knjižaru u Puli, zagrebačka knjižara 2023. dobila drugu nagradu Ministarstva kulture u kategoriji najboljih knjižara u lancu.

U njihovoj knjižari pronaći ćete birana izdanja s područja beletristike, publicistike, poezije, filozofije, psihologije, osobnog razvoja, prirodnog zdravlja i ekologije. Uz Planetopijina izdanja nude hitove svih hrvatskih izdavača te posebna izdanja na engleskom jeziku. Mali čitatelji mogu uživati u velikom izboru najljepših slikovnica i knjiga za djecu.

Eko-kutak je posebna priča i predstavlja zelenu oazu za sve koji žele podržati svijest o važnosti očuvanja okoliša uz ekološki prihvatljive proizvode kvalitetnog dizajna, uz predivan izbor eko-igračaka za najmlađe. Bilo da vježbate jogu, važna vam je zero-waste filozofija ili želite izbjeći proizvode od plastike za jednokratnu upotrebu – Planetopija nudi kvalitetna zelena i održiva rješenja.

Ako ih pitate što ih najviše veseli, u Planetopiji će uvijek prvo reći: komentari kupaca poput 'kod vas je čisti zen'; 'ovo je moje sretno mjesto', 'ovdje bih mogla satima razgledavati i čitati', ili kada im strani turisti kažu 'imate jednu od najljepših knjižara u svijetu' i 'vaše su knjižarice najbolje'!

'U današnjem ubrzanom svijetu, gdje nas digitalni sadržaji bombardiraju informacijama i često vežu za površne sadržaje, čitanje knjiga i dalje ostaje jedna od najvažnijih aktivnosti za osobni razvoj kao i napredak društva u cjelini. Knjige su prozor u svijet ideja, inspiracije i znanja, povezuju nas s najzanimljivijim ljudima svijeta i pružaju nam mogućnost širenja horizonta, razvijanja individualne kreativnosti, kritičkog mišljenja i razumijevanja različitih perspektiva i složenog svijeta oko nas. Knjižare su daleko više od fizičkog mjesta gdje se knjige samo prodaju. One su mjesto gdje samo društvo pokazuje koliko cijeni znanje i kulturu a ljudima daje nezamjenjiv osjećaj povezanosti s knjigom i zajednicom', kaže direktorica Planetopije Marina Kralj Vidačak.

U Zagrebu su za svoj rođendan pripremili razne pogodnosti i događanja, između ostalog 20% popusta na 20 Planetopijinih hitova te popuste na eko-proizvode kao i gostovanje znanstvenika s Harvarda i koautora knjige 'Dobar život' dr.sc. Marca Schulza 24.9 , što sve može biti sjajna prilika da uživate u knjiškoj atmosferi i ujedno pronađete nadahnuće za kvalitetniji i bolji život.