SPOJ UMJETNOSTI I DIZAJNA

Jedan od naših najomiljenijih dizajnera obukao je ovogodišnju HT nagradu

29.05.2019 u 06:29

Bionic
Reading

'HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost primjer je jedne od najuspješnijih suradnji korporativnog i kulturnog svijeta u Hrvatskoj te je ujedno najveća i jedna od najznačajnijih hrvatskih nagrada za suvremeno vizualno stvaralaštvo', ističe direktorica Korporativnih komunikacija HT-a Nina Išek Međugorac

'Kao društveno odgovorna kompanija, HT snažno podržava i ulaže u kreativan razvoj Hrvatske, u dubokom uvjerenju da suvremena komunikacija i tehnologija mogu svim građanima, bez obzira čime se bavili, već danas svakodnevni život učiniti jednostavnijim, boljim i kreativnijim. Samo u posljednjih 10 godina HT je u hrvatsku kulturu uložio više od 30 milijuna kuna. Svjesni smo toga da bez ulaganja u kreativnost nema ni napretka našeg društva', rekla je Išek Međugorac.

Riječ je o izložbenoj reviji jedne od najznačajnijih nagrada za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj, a koja u pravom smislu riječi omogućuje praćenje aktualnih trendova na polju suvremene vizualne umjetnosti, zbog čega se ovogodišnja kampanja i vodi pod motom 'Sada'.

Uspješnu dugogodišnju suradnju MSU-a i HT-a ove godine svojim je jedinstvenim dizajnom ovjekovječio i Robert Sever. Njemu je, naime, pripala čast da ove godine obuče HT-ovu nagradu, a o tome kojim se idejama vodio te kako je finalni proizvod na kraju ispao možete saznati više u videu.

'Jako nam je važno da pratimo recentnu produkciju, a kroz tu nagradu pratimo upravo ono što je najjaktualnije, dakle ono što se događa u hrvatskoj suvremenoj umjetnosti sada, i zbog toga je naglasak ovogodišnje kampanje doista na tome 'sada'', rekla je Snježana Pintarić, ravnateljica MSU-a.

Na natječaj je, inače, stiglo 265 radova, od čega ih je na izložbi predstavljeno 34, s time da se petero natječe u novoj kategoriji mladih autora do 27 godina.

Izložba HT nagrada za suvremenu umjetnost traje do 9. lipnja, a posjetitelji će cijelo to vrijeme moći glasati za svoga favorita, kojemu će po završetku izložbe pripasti Nagrada publike od 10 tisuća kuna.

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s Hrvatskim Telekomom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.