PREDSTAVE

Na Špancirfestu ove godine bogat kazališni program, evo što se sve igra

04.07.2024 u 13:50

Bionic
Reading

Na 26. Špancirfestu, koji će se održati u Varaždinu od 23. kolovoza do 1. rujna, osim brojnih glazbenika i performera nastupit će i poznati glumci, odnosno glumački ansambli koji će izvesti četiri komedije, objavila je u četvrtak Turistička zajednica grada Varaždina.

Kazališni program, poručuju organizatori, nikad nije bio kvalitetniji i duhovitiji, a sve predstave izvodit će se na otvorenoj pozornici ispred Vile Bedeković.

Prva je na programu "Đurologija", autorska predstava Branka Đurića Đure koja je srušila sve rekorde gledanosti, koja će biti izvedena 26. kolovoza. Nakon devet godina i više od 700 izvedbi, omiljeni Sarajlija ne prestaje oduševljavati publiku svojim duhovitim i inteligentnim opservacijama o svakodnevnom životu, ističe se u najavi predstave.

Glumački ansambl Satiričkog kazališta Kerempuh nakon dvadesetak godina na scenu je vratio još jednu legendarnu komediju, ovog puta začinjenu aktualnim političkim zbivanjima.

Riječ je o predstavi "Pljuska" Nenada Stazića, koja će biti izvedena 28. kolovoza. Predstavu koja ismijava apsurde hrvatske birokracije, nepotizam i lijene birokrate koje nitko ne može toliko malo platiti koliko oni mogu malo raditi, režirao je Željko Königsknecht.

Königsknecht je i autor adaptacije i jedan od glumaca u predstavi, a uz njega nastupaju Luka Petrušić, Damir Poljičak, Dražen Čuček i Elizabeta Kukić.

Kao i svaka dobra crna komedija, predstava "Tere i Luce" kazališta Planet Art prepuna je urnebesnih situacija i neočekivanih obrata, a posjetitelji Festivala moći će je pogledati 29. kolovoza. U predstavi glume Anja Šovagović-Despot (Tere) i Nataša Janjić Medančić (Luce), a režirao ju je i adaptirao Marko Torjanac.

Kazališni program Španicrfesta zatvorit će 30. kolovoza predstava "Maratonci trče počasni krug" u izvedbi ansambla HNK u Osijeku.

Predstavu je režirala Olja Đorđević, a glume Aljoša Čepl Miroslav Čabraja, Duško Modrinić, Antonio Jakupčević, Ivica Lučić. Vladimir Tintor, Matija Kačan, Petra Bernarda Blašković i Ivana Soldo Čabraja.