PREMIJERA U KINU EUROPA

Ogrestin film 'S one strane' stiže u zagrebačka kina

07.03.2016 u 14:42

Bionic
Reading

Svečana zagrebačka premijera najnovijeg filma Zrinka Ogreste 'S one strane' koji je oduševio Berlin održat će se sutra, 8. ožujka, u kinu Europa

'S one strane' svjetsku je premijeru imao na jednom od najvažnijih filmskih festivala na svijetu – Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, na kojemu je i nagrađen posebnim priznanjem žirija mreže europskih art-kina Europa Cinemas.

Također, na upravo održanom 44. međunarodnom filmskom festivalu - FEST u Beogradu 'S one strane' odnio je čak tri nagrade - Grand Prix za najbolju manjinsku koprodukciju, Grand Prix za najbolju režiju u kategoriji manjinskih koprodukcija te nagradu Nebojša Đukelić za najbolji film zemalja u susjedstvu.

Nakon izvrsnog odjeka kod inozemne publike i kritičara, film stiže u hrvatska kina, a redovita kinodistribucija započinje 10. ožujka.

Riječ je o filmu snažne dramaturške strukture i opipljive atmosfere, punom tajanstvenosti i suptilnih nagovještaja. Zahvaljujući razrađenim karakterima i upečatljivim glumačkim ostvarenjima, 'S one strane lakoćom' zaokuplja pozornost te vješto prenosi emociju na gledatelja. Glavne uloge tumače Ksenija Marinković i Lazar Ristovski, a u ostalima se pojavljuju Tihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan, Tena Jeić Gajski, Vinko Kraljević, Marija Tadić, Alen Liverić i drugi.