nagradnjače

Vodimo vas na predstavu 'Črna mati zemla'

22.05.2018 u 14:49

Bionic
Reading

Roman 'Črna mati zemla' Kristiana Novaka veliki je hit i ponudio je neke od najganutljivijih momenata u suvremenoj hrvatskoj prozi

Emotivnu i mračnu priča o zlosretnom djetinjstvu u Međimurju prati traumatično odrastanje koje dovodi do tragičnih posljedica, a onda i do pokušaja iskupljenja. Scenska prilagodba ovog Novakova romana od kritičara je proglašena najboljim kazališnim događajem ove sezone. Predstava ima tri Nagrade hrvatskog glumišta i ovogodišnju nagradu Marul za najbolju predstavu u cjelini. Uz to je redateljica Dora Ruždjak Podolski nagrađena Marulom za režiju, Tomislav Zajec Marulom za najbolju dramatizaciju istoimenog romana, a kostimografkinja Doris Kristić Marulom za umjetničko ostvarenje i u ovoj predstavi.

'Ne sjećam se kad sam posljednjih godina sa suzama u očima i prepun emocija izlazio iz kazališne dvorane poslije neke premijere. To mi se upravo dogodilo na Črnoj mati zemli u uistinu prvorazrednoj dramatizaciji Tomislava Zajeca (kakvu već jako dugo nismo vidjeli u kazalištu) i briljantnoj režiji Dore Ruždjak Podolski, sa sjajnim, uigranim, najkoherentnijim glumačkim ansamblom ZKM-a, predvođenim neodoljivim Adrianom Pezdircom i Dadom Ćosićem. Predstava začudne scenske energije, likovnosti i emotivnosti'.

Črna mati zemla @ #zekaem Trailer

Boris Homovec, telegram

'Rijetko se dogodi to da se u nekoj kazališnoj predstavi poklope briljantna dramatizacija djela, odlična režija i uvjerljiv glumački ansambl koji u kombinaciji daju veličanstvenu predstavu. 'Črna mati zemla' je velika ansambl predstava u kojoj svi glumci raskošno i uvjerljivo, ovisno o veličini i važnosti uloge, pridonose ljepoti i kvaliteti cjeline'.

Nina Ožegović, tportal

'Črna mati zemla' ozbilja je komad koji se gleda bez daha, a glumci barataju emocijom na začudan način. Rezultat je predstava čija kvaliteta vidljivo podiže ljestvicu svima koji se bave tim poslom'.

Bojana Radović, Večernji list

U predstavi glume: Adrian Pezdirc, Mia Biondić, Doris Šarić Kukuljica, Nataša Dorčić, Urša Raukar, Dado Ćosić, Zoran Čubrilo, Suzana Nikolić, Jasmin Telalović, Dora Polić Vitez, Pjer Meničanin, Barbara Prpić, Nadežda Perišić Radović, Danijel Ljuboja, Damir Šaban, Mateo Videk, Milica Manojlović, Stanko Kovačić, Nikola Ljutić, Leon Bujanović.

Čitateljima darujemo 1x2 ulaznice za predstavu 'Črna mati zemla' (srijeda, 23.5. u 20 sati, ZKM). Dobitnik je Siniša Teofilović.