SVE SMO BOLESNIJI

Alarmantni podaci o stanju zdravlja žena

19.12.2013 u 08:40

Bionic
Reading

Alarmantno britansko izvješće otkriva da milijuni žena pate od depresije te da se tuže na stalnu bol ili su fizički neaktivne

Zdravstveno stanje žena na alarmantnoj su lošoj razini, pokazuje novo britansko izvješće koje kaže da milijuni žena pate od depresije, konstantne boli te da su fizički neaktivne.


Gotovo polovica žena kaže da pate od dugotrajne bolesti, a četvrtini je dijagnosticirana depresija. Četvrtina žena nije tjelesno aktivna (što znači da vježbaju manje od pola sata tjedno).

Godišnja zdravstvena studija provedena na 8.000 odraslih žena, koje je proveo britanski zavod za javno zdravstvo, otkrila je zabrinjavajuće visoku razinu konzumacije alkohola kod žena starijih od 65 godina.

Jedna od sedam žena te dobi konzumira alkohol najmanje pet dana u tjednu, kažu podaci britanskog ureda za nacionalnu statistiku. Stručnjake posebno brine razina neaktivnosti koja je povezana s rakom, srčanim bolestima, depresijom i demencijom. Fizička aktivnost jedan je od glavnih načina smanjenja rizika od kardiovaskularnih bolesti.

Istraživanje također otkriva da je 23 posto žena depresivno ili tjeskobno, a 45 posto pati od dugoročnih zdravstvenih problema poput artritisa, dijabetesa, zatajenja srca ili astme.

Brojke su daleko niže kod muškaraca - 16 posto ih pate od depresije ili anksioznosti, a 36 posto tuži se na dugogodišnje zdravstvene probleme, piše MailOnline.