KRITIKA GOLIŠAVIM ZVIJEZDAMA:

'Biti seksi ne znači odjenuti četiri broja manju haljinu'

11.06.2015 u 11:51

Bionic
Reading

Slavna dizajnerica Carolina Herrera nije nimalo oduševljena slavnim ljepoticama koje u posljednje vrijeme pokazuju sve više i više kože, ali ni kolegama dizajnerima koji potpisuju takve kreacije

Herrera je jasno dala do znanja da se ne može biti elegantan na crvenom tepihu ako na sebi imate malo i nimalo odjeće. Nedavno održana zabava Met Gala posebno se našla na udaru kritika slavne dizajnerice upravo zbog puno golišavih i neukusnih kreacija na crvenom tepihu. Ona smatra da ni zvijezde, ali ni dizajneri u ovom slučaju nisu shvatili poantu stila.

Herrera je mišljenja da bi svaka žena trebala u ormaru imati haljinu, olovka-suknju i večernju haljinu. Njezin profinjen i elegantan stil ističe se na današnjoj modnoj sceni, ali ne nedostaje joj kupaca. Njezinu odjeću obožavaju sofisticirane dame iz otmjenih krugova, među vjernim klijenticama bila joj je ikona stila Jacqueline Kennedy Onassis, a njezine kreacije danas nose Michelle Obama i španjolska kraljica Letizia

U modnoj industriji uspjela je baš zbog toga što je nudila nešto drugačije i nije pokušavala biti kul i trendi.

'Ako ste dizajner koji je rođen hip i kul, onda je to u redu, možete uspjeti. Ali ne razumijem afirmirane dizajnere koji vide rad mladih kul dizajnera i onda žele biti poput njih. Time samo zbunjuju klijente', kaže Herrera u razgovoru za Washington Post

U svojim kreacijama želi biti suptilna i suvremena, a to je mantra koju je dijelila sa svojim dobrim prijateljem, nedavno preminulim dizajnerom Oscarom de la Rentom.

'On je uvijek radio istu siluetu za svoje kreacije, ali na moderan način', kaže Herrera koja ne krije koliko je razočarana i iznenađena trenutačnim shvaćanjem mode, idejom da moderno postaje sinonim za pokazivanje guze.

'Neki dizajneri misle da je jako moderno biti gol ili gotovo gol. Misle da će privući mlađu publiku ako rade takve haljine. Ne! Žele privući pozornost javnosti na taj način, no u životu ipak treba biti malo tajanstvenosti. Pobrkali su seksipilnost sa ženstvenošću. Misle da biti seksi znači odjenuti četiri broja manju haljinu i pokazati sve što imate', smatra dizajnerica.

Zato je, smatra ona, najbolji primjer nedavno održana zabava Met Gala na kojoj se Beyonce pojavila u  mreži za komarce izvezenoj kamenčićima, Jennifer Lopez u crvenoj haljini koja je sa strane bila potpuno prozirna, a Kim Kardashian u prozirnoj haljini sa šlepom od perja koji joj je prekrivao stražnjicu.

'One bi kao trebale biti modne ikone, a nemaju ništa na sebi. To je sad postala neka opsesija', kaže Herrera koja sebe ne smatra čistunkom. Njezine haljine također imaju duboke dekoltee, ali oni su pomno osmišljeni kako ne bi izgledali vulgarno.

'Ako je dekolte previše otvoren, onda grudi u njemu izgledaju poput prženih jaja. Kod mode su najvažnije proporcije', kaže Carolina Herrera.