ŽENA SA STILOM

Bivša prva dama Splita opet ima ludo dobru haljinu

14.09.2024 u 12:44

Bionic
Reading

Splitska liječnica Daniela Marasović Krstulović, supruga Andra Krstulovića Opare, bivšeg gradonačelnika Splita, ponovo je pokazala svoj istančan modni ukus pojavivši se u efektnoj haljini na Peristil Vibrez festivalu

Liječnica se od titule prve dame Splita oprostila još 2021, no svakim svojim novi pojavljivanjem u javnosti plijeni pozornost zahvaljujući odličnim modnim odabirima. Daniela Marasović Krstulović voli ženstvene, elegantne kreacie, a njezin je ormar prepun haljina s potpisom londonskog brenda Self-Portrait.

Ovaj put odlučila se za nerazvikan brend, španjolski Purificación Garcia, koji je pravi modni dragulj. Iz njhove ljetne kolekcije stajliš Splićanka pronašla je jednostavnu, ali itekako efektnu midi haljinu bez rukava.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/Promo

Ono što ovu haljinu člni posebno je ne samo divan uzorak koji s prelijeva iz tamnoplave, preko žućkastosmeđe i zelene u bež nijansu, već i suptilni plisirani uzorak koji se širi u donjem dijelu.

Midi haljina ravnog gornjeg dijela i lepršave suknje niskog struka od nabrane tkanine s višebojnim printom ima nevidljivi patentni zatvarač na leđima i satenske rubove.

Uz ovu fantastičnu haljinu bivša splitska prva dama nosila je elegantnu torbicu Anine Bing, model Colette u krem boji s diskretnim krokodilskim printom.

Tko je Purificación García?

Purificación García je brend koji je pokrenula istoimen španjolska dizajnerica. Rođena u skromnoj galicijskoj obitelji, djetinjstvo je provela u Urugvaju, kamo su se njeni roditelji preselili u potrazi za boljim životom izvan Francove Španjolske. Nakon udaje, život ju je vodio od Kanade, gdje je magistrirala tekstilno inženjerstvo, preko New Yorka do Baleara, gdje je započela svoju modnu karijeru.

Samouka dizajnerica, ručno je izrađivala torbice i modne dodatke prije nego što se odvažila pokrenuti vlastiti brend u Barceloni. Prekretnicu u karijeri označila je suradnja s braćom Domínguez, s kojima je osnovala STL grupu. Ova poslovna avantura pretvorila je tvrtku u drugi najveći tekstilni konglomerat u Galiciji, odmah iza Inditexa. Njen dizajnerski potpis karakteriziraju 'dobre osnove' - bijele košulje, neutralne hlače i poznata torba Origami, inspirirana japanskom tehnikom.

  • +14
Jesenske haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo