EFEKTNA I LIJEPA

Boja kose Blake Lively idealna je za jesen, a savršena baš za plavuše

13.09.2024 u 09:13

Bionic
Reading

Iako je za mnoge jesen vrijeme za promjenu looka i obično nešto tamnije tonove kose, ako ste plavokosi ili namjeravate to postati i tražite samo promjenu tona, odlična je ideja efektna i topla nijansa koja privlači poglede

Jeste li čuli za butterscotch blonde? Radi se o prekrasnoj boji kose koja će biti must have ove sezone, a vidjeli smo je na Blake Lively, Kate Winslet i Rosie Huntington-Whiteley.

Izvor: Profimedia / Autor: Raw Image Ltd / Goff Photos / Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia / Promo

Butterscotch, vrsta slatkiša čiji su primarni sastojci smeđi šećer i maslac, nijansa je koju čini savršen omjer zlatnih i svijetlosmeđih tonova te je svojim blistavošću već izgurala u drugi plan i omiljenu 'ledenu plavušu', ali i platinastoplave nijanse kad se radi o slavnim ljepoticama.

Frizeri kažu da upravo ova boja kosi daje sjaj, dimenziju i intenzitet te je čini životnijom i lepršavijom.

MAGNET ZA POGLEDE

Blake Lively nastavila modnu paradu: Zgodna plavuša pokazala još ludo dobrih stajlinga

Pogledaj galeriju

Carlos Ortigosa Blas, ambasador L'Oréal Professionnela, potvrđuje da je butterscotch nova hit boja te je u ovom trenutku svi žele.

Objasnio je da se sastoji od završnog sjaja koji harmonizira blond tonove od svijetlih i karamelnih do, ponekad, čak i bakrenastokaramelnih tonova. Također, važno je da se postigne savršen omjer tih tonova kako bi se lijepo stopili i kreirali prekrasnu kosu.

Topla i upečatljiva nijansa

Također, to je ton koji se može dobro prilagoditi i plavoj, ali i nešto tamnijoj podlozi.

'Ako već imate plavu ili prethodno posvijetljenu kosu, svakako preporučujem da odaberete ovu nijansu s blistavim sjajem kao jednostavan način za postizanje chic izgleda koji zahtijeva malo održavanja', predlaže Ortigosa Blas.

Ako pak imate tamnu kosu, upozorava: 'Morat ćete se posavjetovati s frizerom kako biste odredili najbolji postupak za vas. Ono što će vašoj kosi vjerojatno trebati je da je posvijetlite ili obojite u toplu plavu osnovnu boju prije nego što se dodaju pramenovi za dodatnu dimenziju.'

Ističe i da je to savršena boja za tople tonove kože i dugu kosu, no treba reći i da se teško može postići u DIY varijanti.

Zahvaljujući fuziji nijansi koje podrazumijeva, butterscotch laska širokoj paleti tonova kože, ali osobito dobro stoji onima s toplim podtonovima. Preporučuje je za vraćanje topline i živosti licu, pogotovo kada ljetne mjesece okupane suncem zamijene jesen i zima.

S druge strane, dobro je znati da izgleda fantastično na svakoj frizuri, iako se savjetuje za midi i dugu kosu kako bi se istaknula boja i sjaj ove upečatljive nijanse.

Budući da blond tonovi uvijek zahtijevaju posebnu rutinu njege i posebno formulirane proizvode za održavanje obojene kose, birajte uvijek one koji pomažu očuvanju boje i sjaja, jačaju je i održavaju njezinu razinu hidratacije.