Konzum - kuharica
Izvor: Promo fotografije / Autor: Konzum
Konzum - kuharica
Izvor: Promo fotografije / Autor: Konzum
U samo nekoliko koraka
Kad se za istim stolom nađu vegetarijanac, klasična izjelica i izbirljivci, jako je teško pomiriti razlike i usrećiti sve strane. Još ako u kuhinji niste baš na svom terenu... vašoj muci nema kraja. Osim ako se ne koncentrirate na jela koja se rade po provjerenoj formuli i gotova su dok kažete keks.
Svakog Božića ista priča, za stolom je puno različitih ljudi koji prečesto ne vole ista jela. Što učiniti? Kako zadovoljiti sve ukuse? Imamo nekoliko jednostavnih ideja za jela koja s lakoćom mogu napraviti i potpuni početnici.
Sastojci:
Priprema: Jaja tvrdo skuhajte, zatim ih presijecite na pola i čajnom žlicom nježno izvadite žutanjke. Zatim pomiješajte s majonezom i senfom te tu masu začinite paprom i ponovno je vratite u središte bjelanjka. Pospite isjeckanim vlascem ili čili papričicom. A možete ih ukrasiti i sjemenkama lana.
Sastojci:
Priprema: Skuhana jaja, majonezu i tunu pomiješajte štapnim mikserom te dodajte nekoliko kapi soka citrusa i začine. Parmezan će pašteti dati slaniju notu i pomoći će joj da se stvrdne ako pretjerate sa sokom ili slučajno zaboravite ocijediti tunu.
Sir i vrhnje dolaze u posebnom paketu, pomiješani, pa nemate brige. Pomoću pribora za sladoled napravite kuglice od sira i vrhnja te poslužite uz kriške francuskog kruha. Eventualno začinite solju ili dodajte chia sjemenke. Voila!
Ništa ne može zgrijati trbuh kao dobra, topla, paprena juha od buče.
Sastojci:
Priprema: Očistite i na kockice narežite povrće, zatim ga stavite kuhati u litri vode. Kad se skuha, usitnite ga štapnim mikserom ili povrće i vodu ulijte u blender i smiksajte. Povrtnu masu vratite na vatru i dodajte joj vrhnje za kuhanje i začine (po želji).
Sastojci:
Priprema: Za puricu vrijedi pravilo – peče se onoliko sati koliko ima kilograma! Da ne bi bila suha, prije pečenja premažite uljem iznutra i izvana. Odlučili smo se za zelenu puricu koju smo najprije premazali maslacem, zatim maslinovim uljem, a na koncu je posuli miksom vlasca, peršina, himalajske soli, bosiljka… U puricu smo u kockicama stavili 50 g maslaca i pekli je na 250 stupnjeva 45 minuta, a potom spuštali temperaturu. Svako malo zalijevali smo je njezinim sokom i prelijevali vodom.
Mlinci:
Priprema: Pomiješali smo proključalu vodu i masnoću purice te u posudu najprije stavili malo tog soka. Na njega smo izmrvili i izlomili mlince i svaki 'kat' prelijevali tekućinom. Kad smo došli do vrha, mlince smo prekrili folijom i stavili u pećnicu uz puricu. Tamo smo ih ostavili 15 minuta i poslužili. Ako mlinci upiju svu tekućinu, dajte im još malo soka i ostavite ih na toplom.
Sastojci:
Priprema: Skuhajte mješavinu povrća te joj dodajte na kockice narezane krastavce. Prema vlastitoj želji stavite majonezu (manje ili više, ovisno koliko intenzivan okus volite), papar i na koncu, za one koji žele promjenu na stolu, francuskoj salati dodajte kockice jabuke. Mogla bi vas iznenaditi posebnim i jako zanimljivim okusom.
Uz dobru hranu i darove, božićno veselje bit će potpuno. Zato ne zaboravite prošetati do naše nagradnjače, gdje vas i danas čeka jedan od predivnih poklona.