vrijedi probati

Ovo su top savjeti za čišćenje koji će vam uštedjeti sate posla

24.07.2024 u 09:04

Bionic
Reading

Uz dobar plan čišćenja i kvalitetne aparate možete uštedjeti puno energije i vremena, što je posebno dobrodošlo pri ljetnim vrućinama

Realno, na čišćenje doma svatko želi potrošiti što manje vremena. Prašnjave police, podovi koji su vidjeli bolje dane, mrlje na tepihu i prljavštine na teško dostupnim mjestima malo kome će izazvati entuzijazam uoči sati i sati čišćenja. Postoji, srećom, način da si olakšate i svoje dragocjeno vrijeme provedete na ljepši način od cjelodnevnog pospremanja.

Naime, dva su koraka ključna u podizanju efikasnosti čišćenja i uštedi na vremenu i energiji. Kao prvo, važno se dobro organizirati i znati najučinkovitiji raspored pospremanja, a potom - koristiti efikasne aparate koji će sve obaviti u jednom potezu i bez puno muke.

Odakle krenuti s čišćenjem?

Za početak, krenite odozgo prema dolje. To znači da ćete u spavaćoj i dnevnoj sobi prvo obrisati prašinu na gornjim policama i stalažama, potom na ormarićima i stolićima, a tek se onda okrenuti usisavanju - koje je u pravilo uvijek među zadnjim poslovima.

Naime, računajte na to da je izgledno pri čišćenju stvarati i poveći nered, pa je važno poslove poput usisavanja, pranja podova i namještanja posteljine ostaviti za sam kraj.

Konkretno, u kuhinji se prvo možete uhvatiti čišćenja gornjih elemenata, pri čemu je važno izbjeći jednu čestu grešku - preskakanje gornje vanjske plohe kuhinjskih ormarića. Ona je leglo prašine, nakupljene masnoće i potencijalni izvor bakterija, a samo zato što je oku nepristupačna, nikako nije zanemariva.

Istina, najčešće je ostavljamo 'za neki drugi puta' iz razloga što je beskrajno zahtjevna i nespretna za pranje. Tu na scenu stupa drugi korak u efikasnom čišćenju uz minimalan trud: upotreba praktičnih i moćnih aparata.

Ono što bi vam ponajviše moglo pomoći u čišćenju ovog nepristupačnog područja jest Rovusov Easy Sweeper.

Definitivno će vam pomoći i činjenica što je iznimno lagan za prenošenje, s tek 1,1 kg težine, ali i to što nema ograničavajućih žica. Ovaj čistač radi na bateriju trajanja čak 70 minuta, što je i više nego dovoljno za temeljito usisavanje svih površina.

Ovaj uređaj nudi nekoliko izvanrednih prednosti. Preklopiva ručka omogućava vam dosezanje teško dostupnih površina bez saginjanja. LED svjetlo olakšava pronalaženje nečistoća u tamnijim prostorijama. Također, uređaj se može okretati za 360 stupnjeva, a rotirajuća četka osigurava bolje skupljanje prašine.

Napravite dobar raspored pospremanja

Osim toga da čistite odozgo prema dolje, vrlo je korisno imati u vidu i redoslijed čišćenja prostorija. To vam daje priliku da čitav posao razdijelite na više manjih koraka te osjetite zadovoljstvo i postignuće nakon svakog dobro obavljenog zadatka. Time si omogućujete i izgovor da se nagradite odmorom, kratkom kavom ili pokojim ukusnim zalogajem, ali i da imate jasan uvid u preostale korake pred sobom.

Primjerice, možete poslušati savjet biznis stručnjaka koji se zalažu za to da prvo obavite najgore poslove i tako izbjegnete prokrastinaciju i beskrajna odlaganja. Za većinu je to, bez ijedne dvojbe, kupaonica.

Kako efikasno očistiti kupaonicu?

U čišćenju kupaonice krenite, također, od uklanjanja prašine s visokih područja poput ogledala i ormarića iznad umivaonika. Potom se dobro okrenuti onom načelno najgorem, WC školjci, a zatim i kadi ili tuš kabini te umivaoniku.

No, čak i nakon što sve keramičke i staklene površine zablistaju, ukupan dojam u trenu narušavaju hrpice prašine u kutovima i teško dostupnim udubinama poput one između zida i ormara ili tuša.

I ovdje će vam savršeno koristiti Rovusov Easy Sweeper, ili neki od mnogobrojnih praktičnih dodataka Rovus Vacuum Cleanera, a kako biste bili sigurni da je s poda uklonjen i posljednji trag nečistoće, pouzdajte se u Rovus Spin Mop.

Svojom rotirajućom glavom od mikrofibre i teleskopskom drškom podesivom prema željama korisnika, Rovus Spin Mop omogućuje vam ležerno, nenaporno i potpuno efikasno čišćenje i posljednje mrlje na podu ili između elemenata. Uz to se i lako održava jer dolazi s kantom sa sustavom za cijeđenje, tako da možete zaboraviti na ručno ispiranje krpe ili bilo kakav doticaj s prljavom vodom.

Unesite red i prozračnost u spavaću sobu

Kada se završili s onim najgorim, znate da je pred vama lakši dio posla. Kako ne biste 'ispustili dušu' momentalnim prelaskom na ponešto kompliciraniju kuhinju, predahnite u manje zahtjevnom pospremanju spavaće sobe. Uklonite sav višak poput nagomilane odjeće, starih računa, isječaka i knjiga koje ste pročitali (ili ih više ne planirate čitati) te oslobodite što više prostora za osjećaj ugodnog, opuštajućeg i prozračnog ambijenta.

Potom obrišite prašinu te promijenite posteljinu, a naposljetku se okrenite usisavanju. Pri tome nikako nemojte zaboraviti na tepihe i tapecirane stolice te uzglavlje kreveta. Ne brinite, to uopće ne mora biti zahtjevno i iscrpljujuće, jer ako imate kvalitetan aparat poput Rovusova Carpet Cleanera, ova područja ćete očistiti - u jednom potezu.

Naime, impresivna usisna moć garancija je dubinskog čišćenja, bilo da vam je cilj pokupiti samo prašinu ili ga temeljito osloboditi nagomilane vlage. Dugački kabel omogućava veći radni domet bez potrebe za čestim prebacivanjem utičnice, a lako uklonjivi i perivi rezervoari podrazumijevaju lako održavanje.

Neka dnevna soba zablista

Kao i u spavaćoj sobi, važno se temeljito posvetiti tapeciranom namještaju poput fotelja i trosjeda, kao i tepisima koji unose osjećaj topline u svaki interijer. Rovus Carpet Cleaner u ovom je savršen saveznik, baš kao što će vam Rovus Spin Mop pomoći u završnom dodiru glancanju podova do blistave čistoće.

Naravno, prije ovog koraka pospremite druge površine i komade namještaja, a ako ste željni veće promjene u svom dnevnom boravku, i to bez skupocjenih ulaganja, jednostavno zamijenite presvlaku na trosjedu, dizajn ukrasnih jastučića ili raspored slika i dekoracija na zidovima i policama. Vjerujte, to će učiniti ogromnu razliku!

Kako brzo i lako očistiti kuhinju?

Kada je riječ o kuhinji, ovdje biste mogli naići na nekoliko 'zamki ' koje će vam oduzeti nešto više vremena od planiranog, kao što je unutrašnjost pećnice, uređivanje zamrzivača ili detaljno pranje frižidera. Za sve navedeno ključno je opskrbiti se efikasnim sredstvima za čišćenje, koji ne ostavljaju ni trag ni prejak miris, ali i praktičnim spužvicama i krpama koje uspješno uklanjaju nečistoću.

Isto je i s čišćenjem poda - kuhinja je nerijetko dom brojnim dugotrajnim, skorenim mrljama od kuhanja koje se zbog svog sastava (najčešće su to masnoće) vrlo teško uklanjaju. Umjesto da ih mukotrpno ribate, oslonite se na Rovus Spray Mop & Sweeper, čistač pogodan za upotrebu na svim površinama. Uz rotaciju od 180 °C, mlaznicu iz posude kapaciteta 400 ml te laku aluminijsku ručku, sve što trebate jest jednom rukom proći kuhinju i sav težak posao prepustiti genijalnom Rovus Spray Mop čistaču. Idealan je za uklanjanje krupnijih otpadaka prije nego što krenete s čišćenjem poda. Njegova uklonjiva i ponovno upotrebljiva četka jednostavno se uklanja i čisti, a odvajanjem krpe od “glave” uređaja dolazi se do usisivača kojim se mogu pokupiti preostale mrvice (čak i s tepiha).

Predsoblje i balkon uvijek su priča za sebe

Ako ste među sretnicima s balkonom i predsobljem u koje možete svašta odložiti i pohraniti, dobro znate da je riječ o prostorima koji se najbrže prljaju te zahtijevaju stalno održavanje i čišćenje.

Olakšajte si inovativnim Rovusovim Nano Canister usisivačem koji kombinira snažnu snagu usisavanja s moćnom filtracijom, za hvatanje najsitnijih nanočestica i zaustavljanje sekundarnog zagađenja. Koristi naprednu filtraciju za hvatanje prašine i alergena, što znači da je savršen za osobe koje pate od alergija, a njegov lagani dizajn i brojni nastavci omogućuju vam i čišćenje svih površina u domu s minimalnom količinom energije, truda i vremena.

Ovakav stil čišćenja, s jasnim rasporedom i kvalitetnim aparatima, posebno će vam dobro koristiti u ovim vrućim ljetnim mjesecima kada je svaka sekunda provedena u mukotrpnom čišćenju previše. Stoga, napravite dobar plan, oboružajte se Rovusovim čistačima i brže nego što se ikada mislili da je moguće - uživajte u čistom domu i više vremena za sebe.

Proizvodi za čišćenje iz Rovus asortimana mogu se pronaći na prodajnim mjestima Konzum i Pevex, osiguravajući praktičan pristup ovim kvalitetnim pomoćnicima za održavanje čistoće u vašem domu.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s Rovus Hrvatska.