VIDEO RECEPT

Cannelloni s nadjevom od piletine

10.08.2009 u 14:27

Bionic
Reading

Pod nazivom cannelloni podrazumijevamo velike 'valjke' od tjestenine. Mogu se kupiti već oblikovani, a možete ih raditi i sami tako da svježe listove tjestenine motate kao palačinke

Cannelone punimo različitim vrstama nadjeva, a potom ih najčešće zapečemo u pećnici. U našem slučaju punjeni su sočnim nadjevom od piletine.

Potrebni sastojci:

200 g svježe tjestenine za lazanje
500 g pilećih filea
2 glavice luka
6 češnjeva češnjaka
2 žlice krupno sjeckanog peršina
1 žlica sjeckane kadulje
3 jaja
6 dl gotovog umaka bešamel
50 g parmezana
sol i papar

Priprema:

Listove svježe tjestenine prerežemo tako da dobijemo kvadratne oblike prikladne za savijanje u cannellone. Piletinu narežemo na kocke, luk na četvrtine, a češnjak ogulimo.

Sve zajedno stavimo u multipraktik i ugrubo nasjeckamo. Zatim dodamo listiće peršina, kadulju, sol i papar te sjeckamo dok sastojci ne budu fino usitnjeni.

Na kraju dodamo jaja i još jednom izradimo smjesu. Dobivenom smjesom nadijevamo listove tijesta, savijamo ih i slažemo u namašćenu vatrostalnu posudu.

Sve zajedno prelijemo umakom bešamel, pospemo svježe naribanim parmezanom i stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200 Celzijevih stupnjeva, 20-30 minuta.


Recept preuzet sa stranice www.crochef.com