ZVIJEZDA U LONDONU

Cate Blanchett ponovno iznenadila: Nesvakidašnjom ogrlicom ukrala je svu pozornost

11.10.2024 u 10:56

  • +3

Cate Blanchett

Izvor: Profimedia / Autor: Justin Goff / Goff Photos / Profimedia

Bionic
Reading

S mini serijom 'Disclaimer' slavna Cate Blanchett predstavila se publici na novom izdanju Filmskog festivala u Londonu

Poznata po recikliranju već viđenih komada na crvenom tepihu, ali i sklonosti modnim rizicima kakvom smo nedavno svjedočili, 55- godišnja Blanchett ni ovoga puta ništa nije prepustila slučaju.

Ovoga četvrtka, na novom izdanju Filmskog festivala u Londonu, predstavila je novu seriju, psihološki triler 'Disclaimer', a za tu prigodu još jednom je dokazala svoju predanost održivosti kada je o modi riječ.

nnn
Torbe od brušene kože Izvor: Promo fotografije / Autor: Neven Bučević

Kao i obično za njezino izdanje u Londonu pobrinula se dugogodišnja stilistica Elizabeth Stewart. Svoju slavnu klijenticu ovoga puta odjenula ju je u komade iz nadolazeće kolekcije dizajnerice Stelle McCartney, predstavljene proteklog tjedna u Parizu.

Nesvakidašnja ogrlica za wow efekt

Crno odijelo s hlačama visokog struka i sakoom s jednim gumbom činio je njezin odabir, a njega je nosila poput modela na pisti.

Ideju o nošenju bluze Blanchett je odbacila u korist masivne zlatne ogrlice u obliku goluba - rezultat suradnje Stelle McCartney i brenda održivog nakita 886 Royal Mint.

Ptice su postale glavnim motivom u novoj kolekciji Stelle McCartney koja se tek treba naći u prodaji.

'Za mene je krajnje j****o vrijeme da prestanemo ubijati životinje zbog mode. Godišnje se zbog mode ubije oko milijardu i pol ptica... Iz nekog razloga nitko ne voli krave, ali ptice? Svi vole ptice', kazala je McCartney nakon pariške revije.

Njezina ogrlica koju je Blanchett nosila u Londonu stvorena je korištenjem zlata i srebra preinačenog iz elektroničkog i medicinskog otpada.

Novo izdanje Filmskog festivala u Londonu započelo je 9. listopada i završit će 20. listopada. Film 'Blitz' Stevea McQueena, sa glumicom Saoirse Ronan u jednoj od glavnih uloga, imao je svjetsku premijeru na večeri otvaranja festivala. Ostali filmovi koji se ovih dana očekuju uključuju 'Mariju' s Angelinom Jolie u glavnoj ulozi, 'Anoru' redatelja Seana Bakera i druge.