ISPROBAJte BOLJI NAČIN

Cijeli svoj život pogrešno vežete cipele

03.03.2017 u 13:33

Bionic
Reading

Vjerojatno na isti način vežete cipele od kad znate za sebe, no jeste li znali da postoji i jednostavniji način vezanja čvora koji ne samo da ljepše izgleda, već je i izdržljiviji? Bloomberg Business je kreirao kratak video u kojem objašnjavaju pravilnu tehniku vezanja cipela poznatu pod nazivom Windsor čvor ili kirurški čvor. Pogledajte video i saznajte kako vezati elegantan i čvrst čvor koji se neće tako lako odvezati

Vjerojatno vam se već događalo da zavešete cipele i nakon nekoliko minuta hoda, vezice se odvežu. Postoje brojni drugi načini kako vezati cipele od onih koje su vas učili u vrtiću. Jedan od pouzdanijih načina je Windsor iliti kirurški čvor koji je zapravo dupli standardni čvor. Jedina razlika je u tome što je izdržljiviji, te zahtjeva svega par sekundi vremena više.

U videu koji je objavio Bloomberg Business ilustrirano je u nekoliko jednostavnih postupaka kako pravilno zavezati čvor na cipelama, a želite li i vi isprobati pouzdaniji način koji će vam olakšati svakodnevicu, stavite ispred sebe par cipela i kliknite play.

Kako pravilno zavezati cipele Autor: Bloomberg/YouTube