Budući da su bez brašna, ovi su kolačići idealni za osobe koje moraju paziti na bezgluteinsku prehranu
Čokolada i badem? Zar bi itko imao prigovor na ovu slasnu kombinaciju, posebno ako na kraju imate zdjelicu ukusnih keksića. Upravo zato morate isprobati ideju za kekse s čokoladom i bademima prema ideji blogera kulinarskih stranica twopeasandtheirpod.com
Sastojci:
šalica i pol badema
3 šalice šećera u prahu
pola šalice kakao praha
pola žličice soli
1 šalica komadića čokolade
4 bjelanjka
2 žličice ekstrakta vanilije
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih, a na pleh stavite papir za pečenje.
U zdjeli pomiješajte nasjeckane bademe, šećer, kakao, sol i komadiće čokolade. Trebaju biti jako sitni, poput koštica iz voća. Pomiješajte i ostavite da odstoji.
U drugoj zdjeli mikserom istucite bjelanjke i zatim pomalo dodajte ekstrakt vanilije. Sada polako dodajte suhe sastojke i miješajte žlicom da snijeg od bjelanjaka potpuno ne splasne.
Žlicom grabite smjesu i stavite na pleh u razmaku od tri centimetra. Pecite ih 12 do 13 minuta dok ne postanu hrskavi.