SIMFONIJA OKUSA

Čokoladni keksi s bademima bez brašna

02.04.2014 u 08:44

Bionic
Reading

Budući da su bez brašna, ovi su kolačići idealni za osobe koje moraju paziti na bezgluteinsku prehranu

Čokolada i badem? Zar bi itko imao prigovor na ovu slasnu kombinaciju, posebno ako na kraju imate zdjelicu ukusnih keksića. Upravo zato morate isprobati ideju za kekse s čokoladom i bademima prema ideji blogera kulinarskih stranica twopeasandtheirpod.com

Sastojci:

šalica i pol badema
3 šalice šećera u prahu
pola šalice kakao praha
pola žličice soli
1 šalica komadića čokolade
4 bjelanjka
2 žličice ekstrakta vanilije

Priprema

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih, a na pleh stavite papir za pečenje.

U zdjeli pomiješajte nasjeckane bademe, šećer, kakao, sol i komadiće čokolade. Trebaju biti jako sitni, poput koštica iz voća. Pomiješajte i ostavite da odstoji.

U drugoj zdjeli mikserom istucite bjelanjke i zatim pomalo dodajte ekstrakt vanilije. Sada polako dodajte suhe sastojke i miješajte žlicom da snijeg od bjelanjaka potpuno ne splasne.

Žlicom grabite smjesu i stavite na pleh u razmaku od tri centimetra. Pecite ih 12 do 13 minuta dok ne postanu hrskavi.