Dolaskom hladnih dana sigurno ćete poželjeti čokoladni desert koji se topi u ustima, a lako ga je i brzo napraviti
Čokoladni kolač s vrhnjem i javorovim sirupom prava je poslastica koju preporučaju gurmani s Huffington Posta. Pratite jednostavan recept i zasladite se ukusnim kolačem. Pogledajte video kako se priprema slastica od koje će vam brzo rasti zazubice.
Sastojci
- 340 grama tamne čokolade
- 600 grama maslaca
- po pola čaše smeđeg i bijelog šećera
- četiri jaja
- prstohvat soli
- prstohvat mljevene crvene paprike
- mahuna vanilije
- trećina čaše bijelog brašna
- javorov sirup
- vrhnje za šlag od vanilije
Kolač:
Čokoladu sitno nasjeckajte nožem pa stavite da so otapa na pari. U već lonac ulijte vode i pustite da zaključa, a zatim nad njega stavite čokoladu u posudi i miješajte povremeno dok se jednolično ne rastopi.
Zatim dodajte maslac, a kada se i on rastopi uspite šećer. Za to vrijeme dobro istucite četiri jaja s prstohvatom soli pa ulijte u smjesu na pari.
Razrežite i očistite mahunu vanilije pa ju dodajte s prstohvatom crvene paprike u smjesu nakon jaja. Na kraju umiješajte brašno.
Kalup za kolač premažite maslacem i uspite smjesu koju ste radili na pari pa pecite na 205 stupnjeva 11 minuta.
Preljev
U čašu vrhnja za šlag od vanilije dodajte tri jušne žlice javorovog sirupa i dobro istucite. Na kraju prelijte preko kolača i uživajte!