U Zagrebu se održava radionica koja omogućuje da se nauči pripremati vlastitu verziju popularne 'Dubai čokolade'. Kroz stručno vođene korake, autorice, novinarke i wellness managerice, Mary Novosel sudionici će se upoznati s kombinacijom bliskoistočnih okusa i suvremenih tehnika izrade čokolade
Koja je priča iza Dubai čokolade?
Slatkiš je izradila slastičarka i čokoladarica Sarah Hamouda iz Dubaija kao sporedni projekt potaknut njezinom trudničkom željom za slatkim i hrskavim i kako to obično biva, njenu čokoladu kao takvu otkrio je egipatski poduzetnik i odlučio je stvoriti nešto više od pukog 'tipičnog' čokoladnog fiksa. Ništa ne ide bez poticaja, slažete se?
Original je bila bombon čokoladica pametno nazvana 'Can't Get Knafeh of It' ili Fix Dessert Chocolatier (Fix je kratica za 'freakin' incredible 'xperience'). Čokoladica je sadržavala hrskavi kataif, pastu od pistacija i tahinija, sve umotano u ovitak od mliječne čokolade.
E sad, a zašto je Dubai čokolada toliko popularna?
Sa svojim kontrastnim teksturama i mekanom unutrašnjosti, čokolada može lako stvoriti određene hrskave zvukove te je zbog te okusne i zvučne fuzije postala hit na tik toku. Želite li kušati tu čuvenu čokoladu ili ju naučiti raditi - posjetite radionicu ove subote. Poveznica na radionicu: Mary's Sweets - Izrada i kušanje Dubai čokolade