gotovo u trenu

Pomama za Dubai čokoladom traje i dalje: Evo kako je lako napraviti kod kuće

05.12.2024 u 14:40

Bionic
Reading

Neodoljiv spoj hrskave mliječne čokolade i slatko-slanog punjenja atraktivne zelene boje ovu slasticu su s razlogom učinili ogromnom hitom u svijetu

Internet, društvene mreže i kućice na Adventu ovih su dana preplavljene Dubai čokoladom, slasticom koja na neodoljiv način spaja mliječnu čokoladu, pistacio te slane, hrskave sastojke.

Recept za Dubai čokoladu

Recept za tiramisu s pistacijom - gotov za 30 minuta Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Naime, u njeno punjenje ide i popularni azijski dodatak jelima, tahini, ali i prženi, tanki rezanci, koji joj daju dobitan spoj slatkog i slanog, sočnog i hrskavog.

Iako je samo original 'onaj pravi', a riječ je o slastici 'Can’t Get Knafeh of It' brenda Fix Dessert Chocolatier po cijeni od 56 eura, ovu čokoladu načelno možete bez puno problema napraviti i sami kod kuće - evo kako!

Sastojci:

  • 1 šalica paste / maslaca od pistacija
  • 1 do 2 šalice nasjeckanog tankog tijesta (filo ili kataifi), izrezanog na male komadiće
  • Biljno ulje za prženje
  • 2 do 3 šalice mliječne čokolade, otopljene
  • 1/4 šalice bijele čokolade, otopljene
  • 20 g tahini paste
  • prstohvat soli
@mariavehera257 @fixdessertchocolatier WOW, JUST WOW!!! Can’t explain how good these are! When a chocolate, a dessert and a piece of art meet this is what you get! 🍫 "Can't Get Knafeh of it," "Mind Your Own Busicoff," and "Crazy Over Caramel." Order on Instagram Chatfood or Deliveroo and let me know what’s your FIX? Instagram : fixdessertchocolatier #asmr #foodsounds #dubai #dubaidessert ♬ оригинальный звук - mariavehera257

Priprema:

U zagrijanom biljnom ulju pržite tanko tijesto dok ne postane zlatno i hrskavo. Izvadite i stavite na papir za pečenje koji će upiti višak ulja. Ostavite da se hladi 15 minuta.

U zasebnoj posudi miješajte pastu od pistacija, tahini, malo soli i prženo tijesto te sve dobro izmiješajte dok se ne sjedini.

Po želji, u kalup za čokoladu dodajte tanki sloj bijele čokolade. Zatim dodajte otprilike 1/4 šalice ili više otopljene mliječne čokolade te protresite kalup kako biste prekrili dno i stranice.

Stavite kalup u hladnjak ili zamrzivač na 10-15 minuta dok se čokolada ne stvrdne. Izvadite ga i napunite smjesom od pistacija i tijesta gotovo do vrha.

Prekrijte punjenje s još otopljene čokolade i vratite kalup u hladnjak ili zamrzivač na 10-15 minuta. Kada se čokolada stvrdne, pažljivo izvadite iz kalupa i uživajte!