Neodoljiv spoj hrskave mliječne čokolade i slatko-slanog punjenja atraktivne zelene boje ovu slasticu su s razlogom učinili ogromnom hitom u svijetu
Internet, društvene mreže i kućice na Adventu ovih su dana preplavljene Dubai čokoladom, slasticom koja na neodoljiv način spaja mliječnu čokoladu, pistacio te slane, hrskave sastojke.
Recept za Dubai čokoladu
Naime, u njeno punjenje ide i popularni azijski dodatak jelima, tahini, ali i prženi, tanki rezanci, koji joj daju dobitan spoj slatkog i slanog, sočnog i hrskavog.
Iako je samo original 'onaj pravi', a riječ je o slastici 'Can’t Get Knafeh of It' brenda Fix Dessert Chocolatier po cijeni od 56 eura, ovu čokoladu načelno možete bez puno problema napraviti i sami kod kuće - evo kako!
Sastojci:
- 1 šalica paste / maslaca od pistacija
- 1 do 2 šalice nasjeckanog tankog tijesta (filo ili kataifi), izrezanog na male komadiće
- Biljno ulje za prženje
- 2 do 3 šalice mliječne čokolade, otopljene
- 1/4 šalice bijele čokolade, otopljene
- 20 g tahini paste
- prstohvat soli
Priprema:
U zagrijanom biljnom ulju pržite tanko tijesto dok ne postane zlatno i hrskavo. Izvadite i stavite na papir za pečenje koji će upiti višak ulja. Ostavite da se hladi 15 minuta.
U zasebnoj posudi miješajte pastu od pistacija, tahini, malo soli i prženo tijesto te sve dobro izmiješajte dok se ne sjedini.
Po želji, u kalup za čokoladu dodajte tanki sloj bijele čokolade. Zatim dodajte otprilike 1/4 šalice ili više otopljene mliječne čokolade te protresite kalup kako biste prekrili dno i stranice.
Stavite kalup u hladnjak ili zamrzivač na 10-15 minuta dok se čokolada ne stvrdne. Izvadite ga i napunite smjesom od pistacija i tijesta gotovo do vrha.
Prekrijte punjenje s još otopljene čokolade i vratite kalup u hladnjak ili zamrzivač na 10-15 minuta. Kada se čokolada stvrdne, pažljivo izvadite iz kalupa i uživajte!