BEZ OBZIRA NA STIL

Dizajnerski trikovi koji svaki dom čine ljepšim

31.01.2014 u 08:50

Bionic
Reading

Jasno je da nemamo svi oko za detalje i uređenje interijera, ali zato imamo osnovne savjete stručnjaka koji se time bave

U uređenju interijera postoje i neka univerzalna pravila koja se mogu primijeniti bez obzira na stil koji njegujete u svome domu, a dobro znate da i male promjene mogu puno značiti i odlično osvježiti prostor.

Huffington Post
sastavio je listu šest ideja o uređenju koje su primjenjive u svakom stanu.

1. Duljina zavjesa

Ako se odlučite za duge zavjese, složite ih tako da lagano dodiruju pod. Postavite ih gotovo do stropa, a ne iznad prozora pa će soba izgledati više. Kod šivanja zavjesa obavezno materijal prethodno operite da vidite koliko će se stisnuti i skratiti.

2. Boja zidova

Ako želite boju koja će odgovarati uz svaki tip namještaja i uređenja, a ne volite bijele zidove, odaberite nijansu između sive i bež boje. Budući da je neutralna, odgovarat će svim ostalim bojama.

3. Rasvjeta

Sa stropnim lampama i lusterima nemate puno izbora oko postavljanja, ali manje lampe i rasvjetu za ugođaj postavite u visini očiju. To je najbolja visina za dobru rasvjetu pod kojom ćete dobro izgledati, a k tome još dodajte i koju stolnu lampu iz dekorativnih i praktičnih razloga.

4. Ogledala

Njih je također najbolje postaviti u visini očiju, a osim dekorativnog smisla, ogledala su odlična za tamnije prostore jer reflektiraju svjetlost pa će soba biti svjetlija.

5. Postavljanje tepiha

Tepih može odlično povezati namještaj u prostoriji i zaokružiti sve u jednu cjelinu. Kod postavljanja tepiha u dnevnom boravku, važno je da bude malo veći od širine trosjeda ili sjedeće garniture.

6. Razmještaj namještaja

Za veliki dnevni boravak ne morate nužno namještaj stavljati uza zidove. Iskoristite ga da odijelite razne kutke poput onog za rad i odmor.