Bonjour Lillet Festival

Doživite dašak francuske kulture življenja u atriju Muzeja grada Zagreba

27.08.2024 u 14:01

Bionic
Reading

Tko zna bolje uživati u životu od Francuza, poznatih bon vivanta? Lakoća življenja najvećih gurmana Europe obuhvaća ne samo uživanje u hrani i piću, nego i modi, glazbi i filmu. Taj sanjivi francuski život ovih dana postaje java. Doživite djelić iskustva u šarmantnom atriju Muzeja grada Zagreba u četvrtak 29.8. i u petak, 30.8. na Bonjour Lillet Festivalu otvorenom za sve posjetitelje

Dan otvorenja rezerviran je za Preloved Market uz Ines Šitum i Paulu Sikirić te koncert sjajnih vokalista Eni Jurišić i Vjeke Ključarića. Drugi dan publiku će oduševiti glazbeni par Ana i Daniel Jurišević, nakon čijeg koncerta će uslijediti prikazivanje kultnog filma 'Before Sunset' s Ethanom Hawkeom i Julie Delpy u glavnim ulogama. Tijekom dva dana festivala za dobar glazbeni miks pobrinut će se DJ Sani.

Bogat program Bonjour Lillet Festivala začinit će okus Lillet vina, senzacije među aromatiziranim vinima. Lillet vina stekla su brojne poklonike među miksolozima koji ih koriste za bazu koktela i spritza, dok gurmani ističu kako se ovo vino u izvornom obliku sjajno spaja sa slanim i slatkim zalogajima. Okus Francuske posjetitelji će doživjeti uz delicije Voilà među kojima se ističu sirevi, muštarde i terine. Pokretač brenda Voilà ujedno je suvlasnik 7 restorana na jugozapadu francuske, a ekspertizu je kroz web trgovinu odlučio približiti domaćoj publici. Uz slane zalogaje dolazi neizostavni slatki dodatak - korneti SLAJA i brioche sladoled brenda Kofer.

Program prvog dana, u četvrtak, obilježit će moda. Francuzi su poznati po svojem stilu i pišu svoja pravila modnog koda. Umjesto brze mode i prolaznih trendova, modni insajderi radije se oslanjaju na vintage stil i održivu modu. Zato se Bonjour Lillet Festivalu pridružio Preloved Market koji je već stekao veliku popularnost među ljubiteljima mode, ali i poklonicima održivog načina života. Ovog puta ambasadorice Preloved Marketa su Ines Šitum (more_less_ines) i Paula Sikirić (@paulasik), čije će modne kombinacije i dodatke za dom posjetitelji moći kupiti već u prvim satima otvorenja, od 17:00 h pa sve do 19:00 h. Osim Ines i Paule, na Preloved Marketu svoje će komade ponuditi Lana Klingor Mihić (@lanatheklingor), Matea Miljan Rafaj (@matea.miljan) i Marjeta Kessler (@lolalolica).

Nakon što posjetitelji prouče modnu ponudu te se počaste ukusnim zalogajima i pićem, na Bonjour Lillet Festivalu također će uživati u notama sjajnog zvuka. Publiku će zagrijati TASTE by DJ Sani kojeg su slušatelji imali prilike upoznati kroz glazbenu emisiju Heat na Yammatu, a čiju okosnicu čine hip - hop, R&B i afrobeat glazbena podloga. Dobar DJ zvuk savršen je uvodnik u koncert glazbenog para Eni Jurišić i Vjeke Ključarića.

Trebate li još koji razlog zašto posjetiti Bonjour Lillet Festival? Savršena atmosfera, dobro društvo i činjenica da vas drugi dan festivala također čeka vrhunska zabava! Ulaz na festival je besplatan, a posjetitelji će u delicijama, vinu, glazbi, modi i naravno, filmu, moći uživati oba dana od 17:00 do ponoći.