S RAZLOGOM

Evo zašto u ovoj dobi žene najviše uživaju

14.11.2013 u 07:23

Bionic
Reading

Zanimljivo je kako su u eri botoksa i pritiska vječno mladolika izgleda neke žene izjavile kako su najbolje godine pedesete, točnije 53. Naime, to je vrijeme kada se žene najviše cijene, slušaju svoj unutarnji glas, još su mlade, ostvarile su se i mogu uživati punim plućima

Na tom tragu donosimo vam još nekoliko zanimljivosti zašto su žene s godinama sve bolje.

Više uživaju u seksu

Opaska da su muškarci na vrhuncu u kasnim dvadesetima, a žene u tridesetima može i ne mora biti točna. No najnovija istraživanja pokazuju kako su žene na spolnom vrhuncu nekoliko puta u svom životu. Bilo kako bilo, s godinama poznaju svoje tijelo bolje, ne brinu se hoće li ostati trudne, imaju više samopouzdanja, ako su nezadovoljne, ne ustručavaju se pitati, tražiti, zahtijevati.

Sigurnije su u sebe

Zadovoljstvo otkrivanja i prihvaćanja sebe u zrelim godinama itekako stoji. Što su zrelije, žene su zadovoljnije, bolje se poznaju, prihvaćaju, ne boje se pokazati tko su i stati iza svoga mišljenja. Znaju razliku između agresivnosti i zdrave drskosti. Osim toga, kako stare, sve se bolje osjećaju u svom tijelu i imaju više samopouzdanja. Naime, najviše samopouzdanja u bikiniju imaju upravo u pedesetima, pokazalo je jedno britansko istraživanje.


Neovisne su
Više ne očekuju princa na bijelom konju. Okružila se ljudima koje voli, radi stvari koje voli i više ništa ne čeka. Uživa u životu.

Suosjećajnije su
Proživjele su razne brodolome, od možda financijskih, ljubavnih, obiteljskih i znaju suosjećati s drugima. Prema istraživanju Journals of Gerontology, žene u pedesetima imaju najviše empatije.

Zanimljivije su

Cijene vrijeme i izbjegavaju 'small talk', direktne su, fokusiranije u razgovorima, zanimljive. Ne gube vrijeme na nepotrebne rasprave.

Imaju perspektivu

Dobre i loše stvari se događaju, iskusile su to na sebi i više uživaju u sretnim trenucima. Razumiju da je probušena guma nezgoda, a ne razlog za dramu i krizu. Primjećuju i cijene male stvari, više uživaju u zalasku sunca, mirisu trave i cvijeća.

Kreativne su
Energiju više ne trebaju usmjeravati u podizanje djece, uređenje doma, izgradnju karijere. Sve su to, naime, već odradile i imaju više energije za druge projekte.