tuga na otoku

[FOTO] Oko ubojstva konzervativca u Britaniji se oglasili i Kate Middleton i princ William: 'Šokirani smo i tužni'

16.10.2021 u 11:26

Bionic
Reading

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea oglasili su se nakon ubojstva britanskog zastupnika Davida Amessa, koji je napadnut nožem prilikom susreta s biračima u svojoj izbornoj jedinici u petak na jugoistoku Engleske

David Amess, konzervativni zastupnik (69), izboden je nožem oko podneva prošlog petka kada je napadač ušetao u crkvu dok je Amess bio na susretu s biračima u crkvi u mjestu Leigh-on-Sea, šezdesetak kilometar istočno od Londona. Unatoč naporima hitne službe Amess je umro na mjestu napada.

To ubojstvo je izazvalo ogorčenje u Velikoj Britaniji.

Britanski premijer Boris Johnson je odao počast zastupniku Amessu i rekao da je bio izvrstan dužnosnik i voljeni prijatelj i kolega. "U šoku smo" zbog ubojstva Sir Davida Amessa, rekao je Johnson, "ubijenog u njegovoj općini u crkvi nakon gotovo 40 godina služenja narodu Essexa i cijeloj Velikoj Britaniji". "David je strastveno vjerovao u ovu zemlju i njezinu budućnost i danas smo izgubili izvrsnog javnog dužnosnika i voljenog prijatelja i kolegu", dodao je premijer.

Oko ubojstva političara oglasili su se na službenom kanalu na Twitteru i vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea koji su kratko napisali: 'Šokirani smo i tužni zbog ubojstva sir Davida Amessa, koji je proteklih 40 godina posvetio zajednici. Naše misli i molitva su sada s njegovom obitelji, prijateljima i kolegama. W & C'.

  • +3
Kate Middleton, princ William i princ George Izvor: Profimedia / Autor: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

AKO STE PROPUSTILI:

DOM IZ SNOVA

Prodan je za 12 milijuna kuna: Ovdje je prije udaje za britanskog princa živjela Meghan Markle

Pogledaj galeriju