vječna inspiracija

Francuskinje sada nose ovakvu frizuru, a njihov izgled odmah ćete poželjeti kopirati

19.04.2022 u 09:28

Bionic
Reading

Francuskinje su vječna inspiracija. O njihovim modnom stilu raspravlja se naširoko, a još češće ga se kopira. No, Francuskinje su neiscrpan izvor inspiracije i za sjajne frizure, a ovog proljeća ove dame imaju sjajno oblikovanu kosu čiji izgled ćete sigurno poželjeti kopirati

Pariški šarm je doista neodoljiv – dovoljno je sjetiti se samo popularnog boba, danas mnogima omiljene frizure koju su upravo Francuskinje popularizirale. Francuskinje imaju nepogrešiv sluh za estetiku, no ne samo po pitanju mode već i po pitanju njihove kose. Ove sezone ove dame čiji stil rado kopiramo imaju sjajnu frizuru za tople dane pred nama.

Francuskinje više od svega cijene jednostavnost i praktičnost, a time se povode i prilikom oblikovanja frizure. David Mallett, poznati frizer i vlasnik nekoliko salona, ​​uključujući jedan i u Parizu, kaže kako njegove mušterije žele prirodan izgled kose kojoj je omogućeno slobodno kretanje, a više od svega cijene izgled koji izgleda savršeno nesavršen.

Žele kosu koja izgleda kao da je oblikovana bez napora, iako su uložile malo više truda no što žele priznati.

Posebno je popularna frizura koja je mješavina shaga, slojevito ošišane frizure inspirirane 70-ima i cipal frizure koja svoje korijene vuče iz 90-ih. Ova kombinacija frizura, koja prema riječima stručnjaka, odlično odgovara ravnoj, kovrčavoj i valovitoj frizuri, predstavlja reinterpretaciju nekad popularnih frizura na francuski način i bez gubljenja retro šarma.

Sve u svemu, radi se o estetici koja se udaljava od geometrijskih linija i odražava lakoću i boemski chic.

Glavna odlika ovih frizura je da nije pretjerano uglađena i uredna, jer ako postoji nešto što se Francuskinjama ne sviđa, to je gladak, elegantan izgled bez grubih rubova.

Po pitanju boje kose, Francuskinje žele nešto slično kao i po pitanju samog oblika; nešto što je ležerno s daškom slobodnog stila. Prema riječima Davida Malletta, boja mora biti difuzna, meka i nedefinirana. Treba se nježno stapati i spajati s korijenom kose, a fini naglasci i istaknuti pramenovi se svakako trebaju izbjeći.