Kako napraviti dobru vatru za gradele, gdje nabaviti novu masku za ronjenje i koga će otračati s kolegom Urbanom, jedina je briga Gibonnija na odmoru na Korčuli
'Uz suharke vinove loze, najbolji okus ribi daje borovina, a kad ja zapalim gradele, susjedi u dvorištima spremni čekaju sa šmrkovima', rekao je Zlatan Stipišić Gibonni za Gloriju. Onako zarastao u bradu, fura bermude sa slamnatim šeširom na glavi… to je pravi odmor!
Bira mirna mjesta poput korčulanskog akvatorija jer se ondje još nije razvio mondeni turizam. 'Kad se to dogodi, pobjeći ću glavom bez obzira. Ako na ljetovanju moraš izgledati kao na modnoj pisti, ne osjećam se dobro, nije to za mene', kaže Gibonni.
Otkrio je i kako je izgledao njegov prvi dan na odmoru: 'Klasika: zakasniš na trajekt, probije ti se guma na autu, netko dobije upalu uha. Ali to mi je najdraži dio u godini i najvažnije je da smo skupa, da uvijek mogu ispočetka upoznati svoju djecu…'
Vijesti na odmoru, priznaje, prati vrlo malo. A da bi se otarasio misli na posao, treba mu najmanje desetak dana, piše Gloria.
Budi se, kaže, i u danima razbibrige već oko sedam. 'Priroda je ujutro mirna pa mi je gušt prošetati se prije nego se djeca dignu. Odem u misto popit kavu, poslije se kupam s djecom, jedem i uživam', priča Gibo.
A nakon odmora čeka ga nastavak turneje Toleranca i velika završnica u Puli.