NOVI DEBAKL

Haljina Nine Kraljić proglašena najgorom kreacijom

23.05.2016 u 13:14

  • +7

Nina Kraljić

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Raskošna haljina Nine Kraljić, koju je za nastup na ovogodišnjem Eurosongu napravio dizajner Juraj Zigman, većini se nije svidjela i proglašena je najgorom kreacijom na natjecanju koje se nedavno održalo u Stockholmu

Nakon uspješnog plasiranja u polufinale Eurosonga pjesmom 'Lighthouse', sve ostalo za Ninu Kraljić krenulo je nizbrdo. Pjesmom se Nina plasirala na 23. od 26 mogućih mjesta, a sada je i haljina proglašena najgorom kreacijom na tom glazbenom natjecanju.

Kako piše eurovisionhouse.nl, nagradu za najgoru haljinu, sa 770 bodova, dobila je predstavnica Hrvatske Nina Kraljić. Nagrada inače nosi ime belgijske predstavnice 1993. godine  - 'Barbara Dex', a dodjeljuje se svake godine nakon finala Eurosonga, već 20 godina.

Od ukupno 2.221 glasa, za drugo najgore izdanje, predstavnica Jamie-Lee dobila je 335 bodova pa je, nažalost, Nina s dvostrukim brojem glasova uvjerljivo prva na toj nezahvalnoj listi. Treća je švicarska predstavnica Rykku s 201 bodom, zatim predstavnica Bugarske sa 140 bodova, a stajling Bosne i Hercegovine peti sa 127 bodova. Njihove je kreacije također radio Juraj Zigman, tako da se čak dva puta našao na listi za najgore kreacije ovogodišnjeg Eurosonga.

Kako nam je rekao Zigman pred sam Eurosong, haljina je trebala simbolizirati svjetionik i poruku pjesme te ju je zamislio kao scenični kostim koji nosi Ninin nastup na pozornici, ali s obzirom na ovu nimalo laskavu modnu titulu očito nije uspio u tome jer najveća je zamjerka da haljina ne odgovara temi te da je predimenzionirana.