TREND KOJI OSTAJE

Haljine kojima smo se najviše divili ove godine

28.12.2012 u 08:48

Bionic
Reading

Modni svijet će 2012. pamtiti i po nekoliko modela haljina koji su toliko upečatljivi da im poznati i slavni jednostavno ne mogu odoljeti

Haljine Stelle McCartney pokorile su i modni svijet i mnoge slavne ličnosti koje su ih nosile za svaku priliku.

McCartney su na kraju počeli kopirati i lanci ulične mode poput Zare pa si je kopiju njezinih spektakularnih krojeva mogao priuštiti i običan svijet. Tako je bijelu haljinu s crnim dijelovima sa strane, koji optički sužavaju liniju Kate Winslet nosila na filmskom festivalu u Veneciji. Poslije je imala istu takvu inačicu u crveno-crnoj boji.

Još jedna, od nekoliko dobitnih Stellinih haljina, u kombinaciji crne i boje kože oduševila je mnoge ljepotice pa su je tako nosilemanekenke Kate Moss i naša Tanja Dragović.

Liniji 40-godišnje ljepotice Gwyneth Paltrow pozavidjele bi i puno mlađe kolegice, a izrezana haljina Michaela Korsa istaknula joj je  prekrasno tijelo. Ovaj kroj ubrzo je postao pravi hit pa su takve haljine birale i naše poznate ljepotice poput Nataše Janjić i Fani Stipković.

U svijetu crvenih tepiha već su sastavljene liste najljepših haljina za ovu godinu. Tako je Gwyneth Paltrow zasjala u bijeloj haljini Toma Forda na dodjeli Oscara. Kristen Stewart ostavila je sve bez daha u haljini Zuhaira Murada na premijeri posljednjeg nastavka 'Sumraka'. I Julianne Moore je oduševila modne kritičare u žutoj haljini Christiana Diora na dodjeli nagrada Emmy, a Kate Hudson je također visoko na listi u zlatnoj Versaceovoj haljini.

Kroj peplum vratio se na velika vrata i puno se dizajnera poigralo zgodnim volanom oko struka. Osim na haljinama, peplum se nosi i na kaputima, suknjama, majicama ili bluzama. Čak se može kupiti kao zasebni dio i staviti na odjeću koju god poželite.

Stoga ne čudi da su ove godine mnoge dame prodefilirale crvenim tepihom upravo u haljinama ovoga kroja. Zanosna Charlize Theron tako je zablistala u crvenoj Lanvinoj peplum-haljini na dodjeli MTV-jevih nagrada, a također i Jennifer Aniston ili pak naše pjevačice Severina i Maja Šuput.

Pogledajte fotogaleriju i haljine koje su obilježile ovu godinu!