VELIKI FILMSKI HIT

Hoće li 'Divna stvorenja' biti novi 'Sumrak'?

04.02.2013 u 13:09

Bionic
Reading

Uskoro u naša kina, točnije 14. veljače, stiže ekranizacija hit knjige za mlade 'Divna stvorenja' spisateljica Kami Garcije i Margaret Stohl, a mnogi predviđaju da će ponoviti, a ako ne i uspjehom nadmašiti sagu 'Sumrak'

Film Beautiful Creatures režirao je Richard LaGravenese, a glumačka ekipa vrlo je impresivna: Alice Englert, Jeremy Irons, Emma Thompson, Emmy Rossum i Thomas Mann

Filmu mnogi predviđaju fantastičan uspjeh koji će zasigurno ponoviti, ali i možda nadmašiti nevjerojatan uspjeh sage 'Sumrak'.

Film 'Divna stvorenja', snimljen je prema prvoj knjizi od ukupno četiri iz književnog serijala za mlade o fatalnoj ljubavi i mračnoj opasnoj tajni, stoga ni ne sumnjamo da će očarati i gledatelje. Autorice knjige Kami Garcia i Margaret Stohl na ideju za svoj prvi roman, 'Divna stvorenja', došle su tijekom ručka. Budući da nisu imale papir, misli su zapisivale na papirnati ubrus. I do kraja ručka sinopsis romana bio je manje-više gotov!

 

To je uzbudljiva priča o fatalnoj ljubavi i mračnoj, opasnoj tajni, raskošan južnjački gotički roman koji će čitatelja oduševiti već nakon prvih nekoliko stranica.

Radnja se vrti oko Ethana Watea, zvijezde školskog košarkaškog tima koji jedva čeka završiti srednju školu i napustiti južnjački gradić u kojem je odrastao. Život mu je postao težak otkako mu je umrla majka, a otac se povukao u svoju radnu sobu i posvetio pisanju knjiga. Tada u njegov život ulazi Lena Duchannes - neobična djevojka koja mu se prije toga neko vrijeme pojavljivala u snovima ili, bolje reći, u noćnim morama. Ona pripada obitelji 'čarnika' čiji su članovi oduvijek posjedovali natprirodne moći.

U gotičkoj tradiciji romana Anne Rice, autorice prikazuju mračan svijet ispunjen natprirodnim silama u naizgled posve običnom južnjačkom gradiću opsjednutom rekonstruiranjem bitaka iz Američkog građanskog rata i duboko odanom svojoj tradiciji pristaša Juga.

Trilogija je brzinom munje osvojila svijet, a ni kritičari nisu štedjeli pohvale.

'Ova knjiga sadrži sve što trebate: jezovitu atmosferu, kobno prokletstvo, reinkarnaciju, magiju, vudu, a uz to i likove koji ne dopuštaju čitatelju ispustiti knjigu iz ruku. Tko može tražiti više?', stoji u kritici Booklista.