Ukoliko nemate ideju što kuhati za ručak, predlažemo vam slasnu mesnu roladu s punjenim krumpirima kojima će se zasigurno razveseliti svi ljubitelji mesa. Odlična je alternativa klasičnoj mesnoj štruci i vrlo je jednostavna za pripremu. Oduzet će vam svega 15 minuta za pripremu plus sat vremena koliko je potrebno da se ispeče, a sigurni smo da će oduševiti sve vaše ukućane. U nastavku donosimo detaljan recept
Mesna rolada
Sastojci
- 300 g mljevenog pilećeg mesa
- 250 g mljevenog svinjskog mesa
- 1 luk
- 2 jaja
- svježi peršin
- 50 g krušnih mrvica
- 30 g majoneze
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- ½ žličice papra
- ½ žličice bosiljka
- 70 g šunke
- 70 g gaude
- 30 g umaka za roštilj
Priprema
1. Odlomite komad aluminijske folije i polegnite je na radnu ploču. Premažite je uljem.
2. U posudi pomiješajte mljeveno pileće i svinjsko meso, sitno sjeckani luk, prezle, jaja, majonezu, papar, sol, bosiljak, ulje i peršin. Dobro sjedinite sve sastojke.
3. Žlicom prebacite meso na foliju tako da pratite četvrtasti oblik folije. Utapkajte meso kako bi dobili ravnu površinu.
4. U posudi pomiješajte naribani sir i na kockice narezanu šunku pa smjesu žlicom prebacite na meso.
5. Kada ste to napravili, počnite valjati roladu. Pomažite si folijom kako se meso ne bi raspalo. Roladu pustite zamotanu u foliji kako bi se tijekom pečenja zadržali svi sokovi.
6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C otprilike 50 minuta.
7. Roladu potom podmažite umakom za roštilj pa pecite još 10 minuta. Umak možete i sami napraviti od primjerice kečapa, meda, maslinovog ulja i senfa.
Pečenu roladu izvadite iz folije i pustite da se odmori desetak minuta prije nego je narežete na šnite i poslužite.
PRILOG
Punjeni krumpiri
Kao prilog mesnoj roladi predlažemo vam krumpir pečen u kori. Krumpire zamotajte u foliju i pecite u pećnici 35 minuta zajedno s mesnom štrucom. Potom ga prerežite po sredini u križ, napunite ga komadićima sira i šunke koje ste koristili i za roladu pa ga pecite u pećnici još 10-15 minuta. Na samom kraju svaki krumpir prelijte sa žlicom bešamela.
U slast!