NEOČEKIVANI TREND

Ili je volite ili mrzite: Kontroverzna obuća iz 90-ih se vratila i već je osvojila slavne trendseterice

25.03.2022 u 09:33

Bionic
Reading

Tko bi ikad pomislio da će se već zaboravljene japanke s platformom, kakve su vladale krajem 90-ih i početkom milenija, vratiti na modnu scenu?

Devedesete su i dalje period koji ne prestaje inspirirati modni svijet, a sad je došao red na hit obuću, japanke s platformom. One su uvijek spadale u posebnu kategoriju: ili ste njihov žestoki fan ili ih ne možete vidjeti.

Nekad su ovu obuću, koja definitivno nije za svakoga, s ponosom nosile tadašnje modne ikone Britney Spears, Lindsay Lohan, Paris Hilton...

No s vremenom su potpuno iščezle s modne scene, da bi se neočekivano vratile porastom zanimanja za modno razdoblje 90-ih.

  • +10
Kendall Jenner Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Već smo ih vidjeli i na stopalima Due Lipe, britanske glazbene zvijezde koja obožava estetiku osebujnih devedesetih, a nedavno ih je nosila i najtraženija manekenka današnjice Kendall Jenner.

Uspješna članica klana Kardashian-Jenner s prijateljicama Hailey Bieber i sestrama Hadid često kreira trendove pa nas neće čuditi ako svi počnu ponovno nositi japanke s platformom.

Kendall, koja je obojila kosu u trendi nijansu bakrenocrvene, isfurala ih je sa zelenim hlačama širih nogavica, crnim remenom poznatog brenda The Row i kratkim tank topom u bijeloj boji, omiljenim basic komadom bez naramenica, u koji bez sumnje vrijedi investirati.

Cool look zaokružila je sunčanim naočalama i trendi torbicom, a ovaj ležerni minimalizam pokazao se odličnim modnim rješenjem.