RECEPT NIGELLE LAWSON

Isprobajte ovu divnu tortu od badema kojoj je nemoguće odoljeti, a priprema je poznata britanska chefica

10.05.2022 u 09:35

Bionic
Reading

Ako volite okus badema, onda će vas oduševiti ova sočna torta pripremljena prema receptu Nigelle Lawson, poznate britanske chefice

Ovaj kolač nije zahtjevan za pripremu, a odlična je odabir uz popodnevnu kavu ili čaj.

Sastojci:

250 grama maslaca (omekšanog)

250 grama marcipana (omekšanog)

150 grama šećera

¼ žličice esencije badema

¼ žličice ekstrakta vanilije

6 velikih jaja

150 grama brašna u koji ste zamiješali kvasac

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170ºC/150ºC. U međuvremenu maslac i marcipan nasjeckajte da se lakše razbiju i stavite ih u zdjelu sa šećerom. Dobro izmiješajte s mikserom, a zatim dodajte esenciju badema i ekstrakt vanilije, ponovno miksajte, zatim razbijte jaja jedno po jedno. Smjesu pažljivo ulijte u pripremljeni lim.

Pecite 50 minuta, ali počnite provjeravati već oko 40 minuta. Kada torta dobije zlatni izgled (provjerite uz pomoć štapića ili npr. komadića špagete koji mora biti apsolutno suh), kolač izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi u kalupu.

Uz ovaj kolač možete npr. poslužiti po želji bobičasto voće (maline), naranče ili napraviti osvježavajući pire od jabuka koji se priprema od nasjeckanih jabuka na mrvici maslaca s dodatkom malo limunovog soka i cimeta. (Samo na kraju procijedite jabuke kada se skuhaju). I dobar tek!