U vrijeme kada je veliki broj zemalja u svijetu u karanteni, slavni 'Goli kuhar' Jamie Oliver posvetio se pripremi brzih i ukusnih recepata po kojima se i proslavio. Strast prema hrani redovito dijeli sa svojim obožavateljima na YouTubeu, a ovog puta im je pokazao kako u svega nekoliko minuta napraviti slasne domaće tagliatelle, i to koristeći samo brašno i vodu
Omiljeni britanski chef Jamie Oliver oduševio je svoje obožavatelje kada je na svom YouTube kanalu pokrenuo emisiju 'Keep Cooking and Carry On', kojoj je cilj pomoći svima onima u izolaciji pomoći u pripremi brzih i jednostavnih recepata.
Jamie u svojoj online emisiji dijeli korisne kulinarske savjete i trikove uz pomoć kojih je kuhanje lakše i zabavnije, a nedavno je otkrio i kako u svega nekoliko minuta pripremiti domaću tjesteninu.
Slavni chef svjestan je kako trenutno vlada pomama za rižom i tjesteninom, obzirom da je riječ o namirnici koja može dugo vremena stajati u ostavi, a da se ne pokvari. Stoga je Jamie odlučio svoje pratitelje naučiti kako kod kuće napraviti najukusnije tagliatelle koje ćete ikad probati.
Za ovaj recept nisu vam potrebni ni jaje ni kvasac, već samo brašno i voda. 44-godišnji chef u zdjeli je zamiješao brašno i vodu u tijesto, koje je potom uz pomoć drvenog valjka vrlo tanko razvukao. Tijesto je potom pobrašnio kako se ne bi lijepilo te ga zarolao i odrezao na trake. Prstima je potom odvojio tijesto i voila! - tagliatelle su spremne za kuhanje.
I zaista, ovaj recept jednostavniji je nego što smo zamišljali, a iskusnom chefu za pripremu tagliatella bile su potrebne svega tri minute, a kao umak uz tagliatelle dovoljno je na tavi popržiti malo svježe rajčice, češnjaka i bosiljka i imate ručak za prste polizati.