SPOJ MODERNOG I STAROG

Je li ovo jedna od neobičnijih kuća koje ste vidjeli?

11.06.2013 u 06:35

  • +5

Moderna ciglena kuća

Izvor: Ostale fotografije / Autor: davidbarrarchitect.com.au/

Bionic
Reading

Obiteljski dom koji nosi naziv Crescent Residence na prvi pogled izgleda poput svake druge kuće u susjedstvu Westburyja, no malo pozorniji pogled otkriva doista moderna rješenja te jedinstven dizajn

Dok se kod dizajniranja modernih domova nerijetko povodi za harmoničnošću i jedinstvenošću, ovaj dom je sušta suprotnost te svojim izgledom odmah plijeni pozornost. Maštovito osmišljen i dizajniran od strane arhitektonskog studija David Barr Architect, Crescent Residence ima dva različita arhitektonska stila, stvarajući oštar kontrast između stare i nove kuće.

Tijekom dizajniranja ovoga doma posebno se pazilo na prolazak svjetlosti koji stvara posebnu atmosferu u unutrašnjosti. Uz stari dio kuće građen u cigli spojen je nevjerojatno moderan dio kuće, sva u bijelom i sav u staklu. Novi dio kuće namijenjen je za praonicu rublja, kupaonicu, kuhinju te dnevni boravak savršen za obiteljska okupljanja. Struktura je zamišljena kao otvoreni prostor, prozračan i opušten koji se vrlo lako može spojiti sa terasom obloženom drvetom i nudi ugodan boravak na otvorenom.