SLASNO I MIRISNO

Je li ovo najbolji recept za pečeni krumpir?

13.09.2012 u 10:17

Bionic
Reading

Krumpir je namirnica koju svi vole i koriste, a on može biti pripremljen i na pomalo neuobičajen način

Želite li nešto više od svog pečenog krumpira? Iako je dobro ispečen krumpir prava poslastica, katkada mu možete dodati nove sastojke koji će obogatiti okus. U tomu će vam pomoći ovaj sjajni recept.

Najprije neoguljeni krumpir tanko zarežite na jednoj strani i to po cijeloj dužini tako da može ravno i stabilno stajati na površini. Potom zarežite krumpir na dvadesetak listića, ali ne skroz do kraja. Režite tako da izgleda kao lepezica na postolju.

Krumpir se potom stavi na lim za pečenje. Premažite ga smjesom od maslaca, ulja i soli. Zahvaljujući tomu, bit će hrskav i ukusan. Krumpir pecite oko pola sata. Nakon što je krumpir pečen, možete ga jesti s umakom, povrćem ili bilo čime što vam padne napamet. Kako sve navedeno izgleda u praksi, provjerite u videoprilogu.