buduća kraljica

Jedan dan, tri stajlinga princeze Elisabeth: Oduševila haljinom kakvu je nosila i Meghan Markle

24.07.2024 u 09:20

Bionic
Reading

Belgijska princeza Elisabeth sudjelovala je u proslavi Dana državnosti u Bruxellesu, a buduća kraljica zablistala je ne u jednom, već u tri različita ružičasta stajlinga

Proslava Dana državnosti u Belgiji završila je u nedjelju kasno navečer. Kao i svake godine, belgijsla kraljevska obitelj okupila se u Parc du Cinquantenaire, u središtu Bruxellesa, kako bi zaključila ovaj dan slavlja uz vatromet.

Kralj Phillipe i njegova supruga kraljica Mathilde bili su okruženi sa svoje četvero djece: prijestolonasljednicom Elisabeth, princom Gabrielom, princem Emmanuelom i princezom Eléonore.

  • +12
Princeza Elisabeth Izvor: Profimedia / Autor: PPE / Sipa Press / Profimedia

Moda s frnacuskim potpisom

A upravo je svu pažnju okupljenih ukrala 22-godišnja prijestolonasljednica Elisabeth. Odjevena u novu lepršavu ružičastu haljinu s širokim dekolteom, ukrašenu velikim parom naušnica, Elisabeth je blistala. Ljubiteljima francuske mode nije trebalo dugu da prepoznaju kako je riječ o haljini brenda Ba&sh, i to iz najnovije kolekcije.

A taj brend čest je odabir mlade princeze. Tako je na putovanje u Egipat prošle godine ponijela nekoliko komada ovog francuskog brenda. Vojvotkinja od Brabanta 'slabao je i još jedan francuski brend koji je popularan u krugu kraljevske obitelji. Riječ je o pariškoj marki Sézane, čiji je nakit već nosila, baš kao i njezina majka, kraljica Mathilde.

Jedan dan, tri ružičasta izgleda za princezu Elisabeth

U jednom danu povodom obilježavanja Dana državnosti, princeza Elisabeth nosila je čak tri različita stajlinga, tri varijacije oko ružičaste boje. Prvo je ujutro izazvala senzaciju u haljini boje fuksije s mini pelerinom brenda Safiyaa koju je odabrala za dolazak na tradicionalnu misu u katedrali Saint-Michel-et-Gudule. Poslijepodne odjenula efektnu bluzu s plaštom i lijepo krojene hlače, sve u istoj nijansi ružičaste i s potpisom Emporija Armanija, a stajling je upotpunila clutch torbicom od rafije iz Sézanea.

Najveću pažnju modnih znalaca privukla je upravo haljina s potpisom brenda Safiyaa u žarko ružičastoj nijansi. Haljina koja nosi naziv 'Kalika' isticala se krojem koji naglašava siluetu s pencil midi suknjom i ramenima prekrivenim plaštom. A princeza ju je uparila s odgovarajućom clutchom torbicom Fabienne Delvigne Vegetaline boje fuksije koju je posudio od kraljice Mathilde i prikladnom trakom za glavu koja se isticala među njezinim plavim kovrčama.

Haljina kakvu je nosila i Meghan Markle

A haljina je mnogima izgledala vrlo poznato. Naime, riječ je o istom modelu kakav je nosila Meghan Markle na glazbenom festivalu Mountbatten u ožujku 2020.

Tom prigodom vojvotkinja od Sussexa izgledala je glamurozno u jarko crvenoj verziji haljine duljine do poda, savršeno usklađenoj s vojnom odjećom njezina supruga princa Harryja. Haljina od krepa - koju su također nosile Kirsty Gallacher i Rebel Wilson – u Meghaninoj verziji imala je duži, dramatični ogrtač koji je klizio niz leđa. A Meghan ju je upotpunila s crvenom Manolo Blahnik clutch torbom i vatreno crvenim sandalama od brušene kože brenda Aquazzura.