Ovaj recept je vrlo jednostavan, a rezultat božanstveno hrskava i ukusna piletina
Tražite li zimski recept za pripremu cijelog pileta, evo jedne preporuke Huffington Posta s nezahtjevnim postupkom i brzom pripremom. Većini namirnica imate kod kuće i nisu vam potrebne nikakve kulinarske vještine.
Sastojci:
1 cijelo pile
10 češanja češnjaka, neoguljenih
1-2 žlice maslinovog ulja
2 žlice maslaca
2 šalice punomasnog mlijeka
korica 2 limuna
1 štapić cimeta
pregršt svježe kadulje
košer sol i papar
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih. Nakon što ste oprali i očistili pile ostavite ga da se malo posuši te nasolite i popaprite. U tavici zagrijte maslac i mlijeko te pecite pile sa svih strana dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Za to je potrebno oko deset minuta.
Zatim ga posipajte koricom limuna, češnjakom, cimetom i kaduljom. Pokrijte i pecite sat i 15 minuta.