Fašnik je vrijeme maskiranja, ali i uživanja u ukusnim krafnama. Ovaj recept oduševit će vas jer je jednostavan i sve sastojke vjerojatno već imate kod kuće
2 žlice bijelog octa
3/8 šalice mlijeka
2 žlice maslaca
1/2 šalice bijelog šećera
1 jaje
1/2 žličice ekstrakta vanilije
2 šalice prosijanog brašna
1/2 žličice sode bikarbone
1/4 žličice soli
1 šalica ulja za duboko prženje
1/2 šalice šećera u prahu
Priprema:
Pomiješajte mlijeko i ocat pa pustite da odstoji nekoliko minuta. U srednje velikoj zdjeli pomiješajte maslac i šećer dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim zajedno stavite brašno, prašak za pecivo i sol pa dodajte maslac sa šećerom i mlijeko s octom. Sve dobro umijesite.
Razvaljajte tijesto do debljine jednog cm i napravite krugove čašom ili kalupom. Neka sve odstoji desetak minuta. Ulje zagrijte u dubokom loncu na 190 C i pecite krafne dok ne dobiju zlatnu boju, s tim da ih je dovoljno jednom okrenuti da se ravnomjerno ispeku. Posipajte ih šećerom u prahu dok su još tople, savjetuje kulinarski blog allrecipes.com.