Maslac je postojao daleko prije mikrovalnih pećnica, ali i hladnjaci u kojima se ovaj mliječni proizvod čuva. Vjerojatno ste se našli u situaciji da u neki recept s jajima, vodom, šećerom i brašnom treba dodati i rastopljeni maslac kojega iz hladnjaka niste izvadili na vrijeme
Nema potrebe za izmišljanjem tople vode i upotrebom mikrovalne pećnice za ovu namjenu, jer je i potreba za omekšavanjem maslaca postojala je puno prije mikrovalnih pećnica.
Doduše, za ovaj jednostvan trik morat ćete izmisliti vruću vodu.
Tu vruću vodu, prema savjetu korisnice TikToka za brzo i svršeno omekšavanje maslaca, treba naliti u čašu.
Kad se čaša zagrije vodu izlijte, ili sačuvajte u drugoj posudi za slučaj da postupak treba ponoviti.
S vrućom čašom prekrijte uspravljeni paket maslaca i ostavite tako oko pet minuta.
Nakon pet minuta podignite čašu i dočekatće vas paket savršeno omekšanog maslaca.
Ukoliko maslac još uvijek nije dovoljno mekan, još jednom ponovite postupak.