Ususret festivalu Slatki gušti, koji na Zrinjevcu počinje 2. rujna, zagrijavamo vaše nepce nevjerojatnom sacher tortom kojoj nećete odoljeti
Biskvit:
8 jaja
125 g maslaca
200 g šećera
125 g čokolade
100 g brašna glatkog
20 g kakaa
20 g praška za pecivo
Postupak:
Pjenasto izraditi maslac i šećer, a potom postepeno dodavati žumanjke. U izmiješanu smjesu dodati toplu čokoladu. Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka i 125 g šećera. Umiješati snijeg u osnovu, a zatim rahlo dodati prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo. Peći na 175˚C oko jedan sat.
Krema: 250 g marmelade od marelice
Glazura: 300 g čokoladne glazure
Postupak: Biskvit se presiječe na dva dijela i na donju koru se namaže marmelada od marelice pa prekrije gornjom korom. Premazati gornju koru marmeladom koja se zakuha s vodom. Preliti tortu glazurom od čokolade. Recept za ovu ukusnu tortu dala nam je slastičarnica Mašini kolači