Morate priznati da su jela koja iznenađuju izgledom i okusom jako fascinantna, a cvjetača pripremljena kao riža u ovoj kategoriji nema konkurenciju
Za malo osvježenja i unošenja noviteta u svakodnevni meni cvjetača je sjajan izbor, a usitnjena može biti sjajna zamjena za rižu. Za ukusan i kremast 'rižoto' cvjetaču pripremite s piletinom narezanom na kockice, tikvicom i lukom. U tren oka dobit ćete ukusno jelo s malo masti i kalorija, a koje je jako jednostavno za pripremu.
Potrebni sastojci:
- 1 karfiol
- 1 tikvica
- 1 luk
- 400 g pilećeg filea narezanog na kockice
- svježa metvica
- maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar
- limun
Priprema:
Cvjetaču naribajte pomoću ribeža ili je usitnite u blenderu tako da dobijete teksturu nalik riži.
Operite, osušite i narežite tikvicu na polumjesece.
Ogulite i nasjeckajte luk.
U lonac stavite ulje i na laganoj vatri prepržite kockice piletine. Nakon stoga ih stavite sa strane.
Na ulje stavite luk i tikvice te prodinstajte.
Dodajte usitnjenu cvjetaču, malo posolite i popaprite te sve dinstajte 2-3 minute.
Dodajte piletinu i nekoliko listova svježe mente te sve kratko prodinstajte.
'Lažnu' rižu poslužite s kriškama limuna i jedite dok je još uvijek topla.